Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed Nέας Υόρκης: Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τις πληθωριστικές πιέσεις αυξήθηκαν τον Ιούλιο – Εκτός στόχου οι αυξήσεις τιμών

Fed Nέας Υόρκης: Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τις πληθωριστικές πιέσεις αυξήθηκαν τον Ιούλιο  – Εκτός στόχου οι αυξήσεις τιμών
Οι μέσες προσδοκίες για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος παρέμειναν στα υψηλά επίπεδα του 4,8% τον Ιούλιο ενώ για την τριετία διαμορφώθηκαν στο σε 3,7% από 3,6% τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα

Αυξημένες ήταν τον περασμένο μήνα οι προσδοκίες των καταναλωτών για την εξέλιξη του πληθωρισμού σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές για τις αυξήσεις των εισοδημάτων τους το επόμενο έτος (2022) αμβλύνθηκαν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε τη Δευτέρα 9 Αθγούστου η Federal Reserve της Νέας Υόρκης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα στοιχεία

Οι μέσες προσδοκίες για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος παρέμειναν στα υψηλά επίπεδα του 4,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό τα επόμενα τρία χρόνια αυξήθηκαν ελαφρώς σε 3,7% από 3,6% τον Ιούνιο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013.

Κατευθυντήριες γραμμές

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed συζητούν πώς και πότε θα αρχίσουν να περιορίζουν την υποστήριξη που παρέχουν στην οικονομία, την ώρα που αρκετοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Αγορά κατοικίας

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για το πόσο θα αυξηθούν οι τιμές των κατοικιών το επόμενο έτος υποχώρησαν στο 6,0% τον Ιούλιο από 6,2% τον Ιούνιο.
Περισσότεροι άνθρωποι δήλωσαν ότι ήταν χειρότερα οικονομικά τώρα από ό, τι πριν από ένα χρόνο και λιγότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί σε ένα χρόνο από τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης