Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed Kansas City): Σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων νομισματικής πολιτικής - Θα ανακάμψει με ταχύτητα η αγορά εργασίας

George (Fed Kansas City): Σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων νομισματικής πολιτικής -  Θα ανακάμψει με ταχύτητα η αγορά εργασίας

Η πρόεδρος της Federal Reserve του Kansas City, Esther George, επισήμανε ότι οι καταναλωτές έχουν σωρεύσει ρευστότητα και η αγορά εργασίας ανακάμπτει

Σχετικά Άρθρα

Η αμερικανική οικονομία παρουσιάζει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που σηματοδοτεί ότι φτάνει η στιγμή να ξεκινήσει η άρση των έκτακτων μέτρων στήριξης και η σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, επεσήμανε σήμερα η πρόεδρος της Federal Reserve του Kansas City, Esther George, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021..
Όπως τόνισε η George, η ισχυρή στήριξη που παρέχεται μέσω της δημοσιονομικής και της νομισματικής πολιτικής βοήθησε την οικονομία να εξέλθει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά πλέον απαιτείται λιγότερη βοήθεια.
Πρόσθεσε δε ότι οι καταναλωτές έχουν συσσωρεύσει ρευστότητα μέσω των αποταμιεύσεων και η αγορά εργασίας ανακάμπτει.

Ουδέτερες ρυθμίσεις

«Με την ανάκαμψη να βρίσκεται σε εξέλιξη, πρέπει να μεταβούμε από τα έκτακτα μέτρα νομισματικής πολιτικής σε πιο ουδέτερες ρυθμίσεις», ανέφερε η πρόεδρος της Fed του Kansas City σύμφωνα με το προσχέδιο της ομιλίας της σε σεμινάριο της Εθνικής Ένωσης Οικονομικών Επιχειρήσεων.
«Η σημερινή σφιχτή οικονομία... σίγουρα δεν απαιτεί αυστηρή νομισματική πολιτική, αλλά σηματοδοτεί ότι ήρθε η ώρα να περιορίσουμε τις έκτακτες ρυθμίσεις (οι οποίες είχαν υιοθετηθεί εξαιτίας της πανδημίας», πρόσθεσε.

Επιβράδυνση ανάπτυξης

Η George σημείωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ενδεχομένως να επιβραδυνθεί τώρα που η ώθηση από τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης αναμένεται ν κορυφωθεί, αλλά η ανάκαμψη πιθανότατα θα παραμείνει «ισχυρή».
Εκτίμησε, επίσης, ότι η αγορά εργασίας να ανακάμψει με ταχείς ρυθμούς, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία και θα λήξουν τα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας, ενώ πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει.

Μετάλλαξη Delta

Ωστόσο τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Delta θα μπορούσε να εντείνει την επιφυλακτικότητα των καταναλωτών ή ακόμη χειρότερα να οδηγήσει σε νέα μέτρα περιορισμού, ενδεχομένως φρενάροντας την ανάκαμψη της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης