Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed Dallas): Το Οκτώβριο το «φρένο» στις αγορές ομολόγων – Στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις

Kaplan (Fed Dallas): Το Οκτώβριο το «φρένο» στις αγορές ομολόγων – Στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις
Ο πρόεδρος της Federal Reserve του Dallas, Robert Kaplan, διαχώρισε το πρόγραμμα αγοράs ομολόγων από την απόφαση για αύξηση του βασικού επιτοκίου
Σχετικά Άρθρα

Η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει να μειώνει το ρυθμό μηνιαίων αγορών ομολόγων του Δημοσίου και ενυπόθηκων τίτλων που ανέρχονται στα 120 δισ. δολ. από τον Οκτώβριο, σημείωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Dallaw, Robert Kaplan, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021
Εϊναι πρωτος πρόεδρος τοπικής Fed και μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς που κάνει λόγο για τόσο άμεση άρση των έκτακτων μέτρων νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πρώτος…

Άλλοι διαμορφωτές της πολιτικής στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell, δεν έχουν δώσει ακόμη ρητά  ένα συγκεκριμένο στίγμα για το πότε θα αισθάνονταν άνετα να αποσύρουν σταδιακά τη νομισματική στήριξη στη οικονομιας.
Ο Kaplan δήλωσε ότι πλέον αισθάνεται άνετα να αρθούν τα μέτρα νομισματική στήριξης αφού πιστεύει ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται εν τω γίγνεσθαι μιας υγιούς πορείας ανάκαμψης.

Σταδιακή μείωση

«Θα ήταν η άποψή μου ότι εφόσον το κλίμα στην οικονομία εξελιχθεί από τώρα μέχρι τη συνάντησή μας τον Σεπτέμβριο ... όπως περιμένω, θα ήμουν υπέρ της ανακοίνωσης ενός σχεδίου στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου και της έναρξης της μείωσης (στις αγορές ομολόγων) τον Οκτώβριο.
«Ο λόγος που λέω ότι πρέπει να πατήσουμε φρένο σύντομα είναι ότι πιστεύω ότι οι αγορές στην παρύσα συγκυρία διαθέτουν πλέον τη δυναμική για να τονώσουν τη ζήτηση.
Αλλά δεν έχουμε πρόβλημα ζήτησης στην οικονομία», δηλωσε στπ CNBC.

Επιτόκια

«Η σκέψη μου είναι ότι θα προτιμούσα να σηκώσω το πόδι από το γκάζι με ταχύτητα και να μειώσω τις στροφές».
«Αυτό που δεν επιθυμώ είναι να συνεχίσω να τρέχω με αυτήν την ταχύτητα για πολύ καιρό και στη συνέχεια θα πρέπει αργότερα να αναλάβουμε πιο επιθετική δράση (σ.σ. όσον αφορά τα επιτόκια)», είπε.
Πρόσθεσε ότι η μείωση στις αγορές περιουσιακών στοιχείων από τη Fed θα πρέπει να είναι ξεχωριστή από την ενδεχόμενη κίνησή της για αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης