Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μειώνει στο «απόλυτο ελάχιστο» το προσωπικό της στην Καμπούλ λόγω της επέλασης των Ταλιμπάν

Γερμανία: Μειώνει στο «απόλυτο ελάχιστο» το προσωπικό της στην Καμπούλ λόγω της επέλασης των Ταλιμπάν
Παρόμοιες ανακοινώσεις έκαναν το Λονδίνο, η Ουάσιγκτον και άλλες δυτικές κυβερνήσεις
Σχετικά Άρθρα

Στο «απολύτως ελάχιστο» θα μειώσει η Γερμανία το διπλωματικό της προσωπικό στην Καμπούλ υπό το φως της επίθεσης των Ταλιμπάν που ήδη βρίσκονται στις πύλες της αφγανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.
"Θα μειώσουμε τις επόμενες ημέρες το προσωπικό μας στη γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ στο απολύτως απαραίτητο", τόνισε ο Heiko Maas σε σύντομη δήλωση μετά και τις παρόμοιες ανακοινώσεις της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου και άλλων δυτικών κυβερνήσεων.

Ναύλωση τσάρτερ

«Η πρεσβεία θα συνεχίσει να εργάζεται», διευκρίνισε ωστόσο.
"Η ομάδα συντονισμού διαχείρισης κρίσεων της κυβέρνησης αποφάσισε επίσης να επισπεύσει τη ναύλωση πτήσεων τσάρτερ που είχαν προγραμματιστεί αρχικά για τα τέλη Αυγούστου", δήλωσε ο Maas στους δημοσιογράφους από την πόλη Ντεντσλίνγκεν της νότιας Γερμανίας.
Ο υπουργός είπε ότι ο στόχος είναι να ταξιδέψουν με αυτές τις πτήσεις το προσωπικό της πρεσβείας που επαναπατρίζεται και Αφγανοί που πολέμησαν μαζί με τον γερμανικό στρατό ή διερμηνείς που φοβούνται πλέον για την ασφάλειά τους.
Οι Αφγανοί που δεν έχουν βίζα θα πάρουν τα χαρτιά τους στη Γερμανία ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης