Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik V: 70 χώρες ενέκριναν το ρωσικό εμβόλιο - Πράσινο φως και από την Ινδονησία

Sputnik V: 70 χώρες ενέκριναν το ρωσικό εμβόλιο - Πράσινο φως και από την Ινδονησία
Νέο ορόσημο για το Sputnik V
Νέο ορόσημο για το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού παγκοσμίως που παράχθηκε στη Ρωσία, καθώς έλαβε έγκριση σε 70 χώρες σε όλο τον πλανήτη.
Η Ινδονησία είναι η τελευταία χώρα που ανάβει το πράσινο φως στο ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 για επείγουσα χρήση.
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) επισημαίνει πως ο συνολικός παγκόσμιος πληθυσμός όπου το Sputnik V έχει εγκριθεί για χρήση υπερβαίνει τώρα τα 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, που είναι το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.
«Η Ινδονησία είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα έθνη στην Ασία και η ένταξη του Sputnik V στο εθνικό χαρτοφυλάκιο εμβολίων, επιτρέπει στη χώρα να χρησιμοποιήσει ένα από τα ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια στον κόσμο» υπογραμμίζει ακόμη το RDIF.
Το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενημέρωσε πως η αποτελεσματικότητα του Sputnik V έναντι της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού είναι περί το 83%.
«Το εμβόλιο Sputnik V παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη και καταπολέμηση του στελέχους Δέλτα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας είναι γύρω στο 83%» σημείωσε ο Ρώσος υπ. Υγείας, Murashko, διασαφηνίζοντας πως τα στοιχεία προέρχονται από τη χώρα του.
Το Ερευνητικό Κέντρο Gamaleya, που ανέπτυξε το εμβόλιο, και ο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων αναφέρουν πως η αποτελεσματικότητά του κατά της νόσησης είναι 97,6%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης