Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πρόβλεψη για ανάπτυξη άνω του 5,8% το 2021, αισιοδοξία για μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους και του ελλείμματος

Ιταλία: Πρόβλεψη για ανάπτυξη άνω του 5,8% το 2021, αισιοδοξία για μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους και του ελλείμματος

Iσχυρή ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών

Σχετικά Άρθρα

Ανάπτυξη με ρυθμό τουλάχιστον 5,8% αναμένεται φέτος για την ιταλική οικονομία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Daniele Franco, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.
Η θετική πορεία της ιταλικής οικονομίας, η οποία ανακάμπτει τις συνέπειες της πανδημίας, ενδέχεται να διευκολύνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και επίτευξη των στόχων της ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους, σχολιάζεται στο δημοσίευμα του ειδοσεογραφικού πρακτορείου.
«Παρατηρούμε μία αξιοσημείωτη οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Franco στο πλαίσιο του Ambrosetti Forum στη Βόρειο Ιταλία.

Θετική αναθεώρηση

Μόλις λίγους μήνες πριν, τον Απρίλιο, οι προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης έθεταν στόχο στο 4,5% για φέτος σε ετήσια βάση.
Επίσης, ανέμενε ότι το επίπεδο του χρέους θα διαμορφωθεί στο 160% του ΑΕΠ και το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 11,8%.

Ισχυρή ανάκαμψη και μέτρα στήριξης

Η ιταλική οικονομία ανακάμπτει με τους ταχύτερους ρυθμούς από τη δεκαετία του 1970, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Ενδεικτικά, η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό κλάδο και στις επικοινωνίες έχουν σκαρφαλώσει σε επίπεδα υψηλότερα σε σχέση με την περίοδο πριν την επέλαση της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει δέσμη μέτρων στήριξης αξίας 20 δισ. ευρώ για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
«Η Ιταλία θα διατηρήσει την επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική», σημείωσε ο Franco.

Οικονομική σταθερότητα

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Mario Draghi είχε τονίσει «αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο ανακάμπτουν σε μεγαλύτερο βαθμό».
«Η πραγματική δοκιμασία θα είναι να διατηρήσουμε το ρυθμό ανάπτυξης αρκετά υψηλότερα από εκεί που βρισκόταν πριν την πανδημία, τότε θα δούμε αν η οικονομία μπορεί να γίνει δομικά πιο σταθερή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης