Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η ΕΕ δεν μπορεί να υπολογίζει πλέον στις ΗΠΑ για την προστασία της

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η ΕΕ δεν μπορεί να υπολογίζει πλέον στις ΗΠΑ για την προστασία της
Να ανοίξουν τα μάτια οι Ευρωπαίοι, να οικοδομήσουν τη στρατηγική ανεξαρτησία της ΕΕ είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η ΕΕ δεν μπορεί να υπολογίζει πλέον στις ΗΠΑ για την προστασία της διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire με αφορμή την κρίση που προκάλεσε το σύμφωνο ασφαλείας AUKUS και που είχε ως αποτέλεσμα η Αυστραλία να ακυρώσει συμβόλαιο ύψους 56 δις ευρώ με τη Γαλλία για την κατασκευή υποβρυχίων.
«Το πρώτο μάθημα που πρέπει να πάρουμε από το επεισόδιο αυτό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να οικοδομήσει την στρατηγική της ανεξαρτησία.
Το αφγανικό επεισόδιο, το επεισόδιο των υποβρυχίων, δείχνουν ότι δεν μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την εγγύηση της στρατηγικής μας προστασίας» είπε μιλώντας στο δίκτυο Franceinfo ο Le Maire, ο οποίος υπογράμμισε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον παρά ένα και μοναδικό στρατηγικό μέλημα, την Κίνα, και την ανάσχεση της αύξησης της ισχύος της Κίνας».

Πυρά

«Τόσο ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, όσο και ο σημερινός Joe Biden θεωρούν ότι οι σύμμαχοί τους (...) πρέπει να είναι ευπειθείς.
Εμείς, θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι.
Πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να ανοίξουν τα μάτια» είπε ο Le Maire, ο οποία τα έβαλε και με την πρωθυπουργό της Δανίας, η οποία υπερασπίστηκε τον Biden, αναφέροντας πως «δεν κατανοεί καθόλου τις γαλλικές και ευρωπαϊκές επικρίσεις».
«Να σκέφτεσαι όπως η πρωθυπουργός της Δανίας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να μας προστατεύουν, να μας υπερασπίζονται, ό,τι και αν συμβεί, είναι λάθος.
Δεν μπορούμε πια να υπολογίζουμε παρά στους εαυτούς τους» υποστήριξε ο Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης