Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστημιακή μελέτη: Πώς η μετάλλαξη Delta του Covid κατάφερε να εξαφανίσει τη Beta - Είναι 46% πιο μολυσματική

Πανεπιστημιακή μελέτη: Πώς η μετάλλαξη Delta του Covid κατάφερε να εξαφανίσει τη Beta - Είναι 46% πιο μολυσματική
Η Delta είναι η πλέον μολυσματική μετάλλαξη του Covid, σύμφωνα και με πανεπιστημιακή έρευνα
Σχετικά Άρθρα

Ο πιο μολυσματικός χαρακτήρας της μετάλλαξης Delta του κορωνοϊού έχει εξαφανίσει σχεδόν πλήρως την παραλλαγή Beta στη Νότια Αφρική, η ανακάλυψη της οποίας οδήγησε σε εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα για τα ταξίδια.
Μια μελέτη, που κυκλοφόρησε από δύο νοτιοαφρικανικά ινστιτούτα γονιδιωματικής στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, κατέδειξε ότι η παραλλαγή Delta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οδήγησε σε ένα τρίτο κύμα μολύνσεων στη χώρα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, περίπου 250.000 άνθρωποι στην Ινδία έχουν χάσει τη ζωή τους από τον πλέον μολυσματικό χαρακτήρα του ιού.
Οι επιστήμονες από τα κέντρα των Πανεπιστημίων Stellenbosch και KwaZulu-Natal εκτίμησαν ότι η παραλλαγή Delta είναι τουλάχιστον 46% πιο μεταδοτική από τη Beta.

Η κυριαρχία της Delta

«Η κυριαρχία της Delta παρατηρήθηκε με σαφήνεια μέσω της αυξημένης γονιδιωματικής επιτήρησης κατά το τρίτο κύμα, με τον εντοπισμό της Beta να μειώνεται δραστικά και να μην εμφανίζεται σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες», ανέφεραν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους.
Σύμφωνα με το Bloomberg η εν λόγω μελέτη θα αποτελέσει ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Νότιας Αφρικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, που διατηρεί την αφρικανική χώρα στην κόκκινη λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη πηγή ξένων τουριστών για τη Νότια Αφρική.
Η Βρετανία έχει αναφέρει την παραλλαγή Beta ως λόγο για την ταξιδιωτική απαγόρευση, προκαλώντας την αντίδραση επιστημόνων και πολιτικών, πως δεν ακολουθεί τα επιστημονικά δεδομένα.
oliveira.JPG
delta_variant.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης