Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εργατικοί (Βρετανία): Αύξηση της φορολογίας στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα μερίσματα – Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος

Εργατικοί (Βρετανία): Αύξηση της φορολογίας στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα μερίσματα – Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος

Το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας θα το πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες», σύμφωνα τη Rachel Reeves, η οποία προαλείφεται για υπουργός Οικονομικών 

Σχετικά Άρθρα

Νέα φορολογικά βάρη στους έχοντες και κατέχοντας εξήγγειλε το κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία, διά στόματος της υποψήφιας υπουργού Οικονομικών, υποδεικνύοντας τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας και τους κατόχους μετοχών ως πιθανούς στόχους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 26 Απριλίου 2021.
Σε συνέντευξή της πριν από την ομιλία της στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Μπράιτον, η Rachel Reeves, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα «δίκαιο φορολογικό σύστημα».

Το κόστος της πανδημίας

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που παράγουν εισοδήματα μέσω του ήδη κτηθέντος πλούτου θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα», δήλωσε στους Sunday Times, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται «σε εκείνους που διαθέτουν εισοδήματα από μετοχές και πωλήσεις ακινήτων».
Η κρίση της πανδημίας ανάγκασε την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Boris Johnson να αυξήσει τις κρατικές κρατικές δαπάνες και να δημιουργήσει χρέη που πιθανόν να χρειαστούν γενιές για να καλυφθούν.
Σύμφωνα με τη Reeves, η κυβέρνηση υπό τους Εργατικούς θα προσπαθήσει να μετατοπίσει περαιτέρω αυτό το βάρος στους πλούσιους.

Οι δημοσιονομικοί κανόνες

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το φορολογικό σύστημα για να ζητήσουμε από όσους έχουν μεγαλύτερη άνεση να συνεισφέρουν περισσότερα», τόνισε.
Η Reeves αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά δημοσιονομικών κανόνων που θα διέπουν την προσέγγιση των Εργατικών στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής, όπως τη δέσμευση για μείωση του λόγου χρέους προς το ΑΕΠ και την εξισορρόπηση των δαπανών με ταέσοδα σε καθημερινή βάση, αν και θα υπάρχει νέος δανεισμός για επενδύσεις αξίας.

Το όριο των δαπανών

«Ο σκοπός των δημοσιονομικών κανόνων είναι να δημιουργεί ένα όριο για τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ μπορεί επίσης να καθησυχάσει τον κόσμο και τις αγορές ότι υπάρχει ένα σχέδιο», ανέφερε.
Το διάστημα 2015-19, οι Εργατικοί προκάλεσαν σύγχυση στις χρηματοπιστωτικές αγορές με δεσμεύσεις για τεράστιες δαπάνες, ωστόσο επί του παρόντος το κόμμα, με επικεφαλής τον Keir Starmer, που έχει περισσότερο κεντρώα προσέγγιση, επιδιώκει να διαμορφώσει μια πιο υπεύθυνη εικόνα για τη διαχείριση των δημοσιονομικών.

www.bankingnews.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης