Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φάρμακο της AstraZeneca μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από Covid

Φάρμακο της AstraZeneca μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από Covid
Το φάρμακο AZD7442 στο παρελθόν είχε δείξει υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας
Σχετικά Άρθρα

Το κοκτέιλ αντισωμάτων κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η φαρμακευτική AstraZeneca μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή θανάτου, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εταιρεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.
Το φάρμακο AZD7442 στο παρελθόν είχε δείξει υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας σε ό,τι αφορά την πρόληψη οποιουδήποτε συμπτώματος του κορωνοϊού.
Ωστόσο, οι δοκιμές δείχνουν ότι μια δόση 600mg του φαρμάκου μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής Covid ή θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 50%.
Sir Mene Pangalos, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της AstraZeneca, είπε ότι «σημαντικά» αποτελέσματα προστέθηκαν στα θετικά στοιχεία για το φάρμακο.
«Μια έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να μειώσει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου, με συνεχή προστασία για περισσότερο από έξι μήνες» πρόσθεσε.
Aν μη τι άλλο, οι ελπίδες αυξάνονται ότι πιο ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα που στοχεύουν τον κορωνοϊό θα έρθουν σύντομα στην αγορά.

Πώς λειτουργεί

Ενώ τα εμβόλια βασίζονται σε ένα άθικτο ανοσοποιητικό σύστημα για την ανάπτυξη στοχευμένων αντισωμάτων και κυττάρων που καταπολεμούν τη λοίμωξη, το νέο σκεύασμα της AZ, γνωστό ως AZD7442, περιέχει εργαστηριακά κατασκευασμένα αντισώματα σχεδιασμένα να παραμένουν στο σώμα για μήνες ώστε να περιορίζουν τον ιό σε περίπτωση λοίμωξης.
Οι θεραπείες που βασίζονται στην ίδια κατηγορία μονοκλωνικών αντισωμάτων πωλούνται από τις ανταγωνίστριες Regeneron, Eli Lilly και GlaxoSmithKline.
Η θεραπεία της AstraZeneca, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί αρκετούς μήνες έως ένα έτος, θα μπορούσε να προστατεύσει τα άτομα που δεν έχουν αρκετά ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα εμβόλια λόγω, χημειοθεραπείας ή φαρμάκων μετά από μεταμόσχευση οργάνων.
Το φάρμακο, που χορηγείται σε δύο διαδοχικές ενέσεις, θα μπορούσε επίσης να συμπληρώσει μια σειρά εμβολιασμών για όσους, όπως το στρατιωτικό προσωπικό, χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας τους, δήλωσε η AstraZeneca.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το φάρμακο της Regeneron τον Σεπτέμβριο για χρήση στην πρόληψη του COVID-19 μετά από έκθεση σε μολυσμένα άτομα.
Η αίτηση της AstraZeneca αφορά ωστόσο την πρόληψη πριν από οποιαδήποτε έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης