Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβρασμός στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας - Το Πεντάγωνο επανενεργοποίησε πυρηνική μονάδα στη Γερμανία με στόχο τη... Μόσχα

Αναβρασμός στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας - Το Πεντάγωνο επανενεργοποίησε πυρηνική μονάδα στη Γερμανία με στόχο τη... Μόσχα
Η τελευταία φορά που η διοίκηση ήταν πλήρως επιχειρησιακή ήταν το 1991, ακριβώς πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης
Μεγάλη προσοχή έχει επικεντρωθεί τελευταία σε μια σειρά κινεζικών δοκιμών υπερηχητικών όπλων.
Αλλά σύμφωνα με τη The Sun, η προσοχή τώρα είναι στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όπου το Πεντάγωνο έχει επανενεργοποιήσει μια πυρηνική μονάδα, με έδρα το Mainz-Kastel, στη δυτική Γερμανία, που σύντομα θα μπορεί να εκτοξεύει υπερηχητικά όπλα ταχύτητας 4.000 mph με στόχο τη Μόσχα.
Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η 56η Διοίκηση Πυροβολικού είναι οπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς «Dark Eagle» που μπορούν να χτυπήσουν τη Μόσχα σε 21 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.
Η τελευταία φορά που η διοίκηση ήταν πλήρως επιχειρησιακή ήταν το 1991, ακριβώς πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυξάνονται οι ανησυχίες

Η επανενεργοποίηση αποκαλύπτει τις αυξανόμενες ανησυχίες μεταξύ των αξιωματούχων του Πενταγώνου ότι η Ρωσία έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη σε προηγμένα υπερηχητικά όπλα.
Υπάρχουν αυξανόμενα ζητήματα στην περιοχή όπου η Ρωσία έχει τοποθετήσει 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία και οι εντάσεις μεταξύ της Λευκορωσίας και της Πολωνίας που υποστηρίζεται από τη Ρωσία έχουν οδηγήσει σε κύματα μεταναστών που προσπαθούν να εισβάλουν στην Ευρώπη.
Ο στρατηγός της μονάδας πυροβολικού, στρατηγός Stephen Maranian, είπε ότι η επανενεργοποίηση «θα παράσχει στον αμερικανικό στρατό Ευρώπης και Αφρικής σημαντικές δυνατότητες σε επιχειρήσεις πολλαπλών τομέων».
Ανεξάρτητα από το Dark Eagle, η 56η Διοίκηση Πυροβολικού θα λάβει επίσης μια σειρά όπλων, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης του πυραύλου Tomahawk που εκτοξεύεται από το έδαφος.

Η σημασία των υπερηχητικών πυραύλων

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι για το ΝΑΤΟ, επειδή οι πιο προηγμένες ασπίδες αντιπυραυλικής άμυνας στον κόσμο έχουν πρόβλημα να καταρρίψουν αυτά τα όπλα λόγω των υψηλών ταχυτήτων και της απρόβλεπτης διαδρομής πτήσης.
Η Κίνα και η Ρωσία προηγούνται στον υπερηχητικό αγώνα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.
Οι FT δημοσίευσαν μια σειρά από αναφορές τον περασμένο μήνα που άφησαν τους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού των ΗΠΑ έκπληκτους από τις κινεζικές υπερηχητικές δοκιμές.
Σύμφωνα με τη The Sun, το σχέδιο υπερηχητικών πυραύλων της Ουάσιγκτον για τη Γερμανία υποδηλώνει ότι βρίσκεται μπροστά ένας αναπόφευκτος Ψυχρός Πόλεμος, όπου η ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων και μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς θα είναι ανταγωνισμός μεταξύ των παγκόσμιων υπερδυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης