Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Ας αναλαμβάνουν και οι ολιγάρχες τις ζημιές των αποτυχημένων επενδύσεων... τι συνέβη με την Γεωργία

Credit Suisse: Ας αναλαμβάνουν και οι ολιγάρχες τις ζημιές των αποτυχημένων επενδύσεων... τι συνέβη με την Γεωργία

Ουδεμία ευθύνη αναγνωρίζει η από τον απατεώνα εργαζόμενο: Στον πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας η ευθύνη της ζημίας των 400 εκατ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, έχασε 400 εκατ. λόγω απάτης από ένα πρώην στέλεχος της Credit Suisse, το οποίο όμως αυτοκτόνησε το 2020.

Και στη δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε, η Credit Suisse ζητά από τον γεωργιανό πολιτικό να αναλάβει την ευθύνη της ζημίας...
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Credit Suisse υποστήριξε ότι ο δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός της Γεωργίας που έχασε χρήματα από έναν απατεώνα τραπεζίτη θα πρέπει να φέρει την ευθύνη για ορισμένες από τις απώλειές του.
Ο Stephen Moverley Smith, δικηγόρος της μονάδας των Βερμούδων της Credit Suisse, είπε στη δίκη του δισεκατομμυριούχου που υπέστη τις απώλειες: «Αυτό το κάνουν οι ολιγάρχες».

Η τοποθέτηση... αποτυχία

Αναφερόμενος σε ένα μεγάλο στοίχημα στην Raptor Pharmaceutical που έβαλε ο καταδικασμένος πλέον απατεώνας και πρώην τραπεζίτης της CS, Patrice Lescaudron, ο Smith είπε: "Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει η Credit Suisse;"
Όταν η μετοχή έπεσε, οδήγησε την ενεργοποίηση των margin για τον δισεκατομμυριούχο πελάτη, Bidzina Ivanishvili, και στην αποκάλυψη της απάτης που διέπραξε ο τραπεζίτης Lescaudron, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2020 αφού καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια στη Γενεύη για απάτη.
Ο Ivanishvil κατηγορεί τώρα την Credit Suisse Life (Bermuda) ότι απέτυχε να εμποδίσει τον Lescaudron να χάσει 400 εκατ. δολάρια από την περιουσία του, αναφέρει η έκθεση.
Είναι ένας από τους "τουλάχιστον πέντε" πελάτες που κυνηγούν την τράπεζα για αποζημίωση παρά το θάνατο του τραπεζίτη.
Η τράπεζα υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για τις απάτες του Lescaudron.
Αντίθετα, η τράπεζα έχει σκιαγραφήσει το νεκρό πλέον Lescaudron ως έναν «μοναχικό λύκο που έκρυβε τις ατασθαλίες του».
Η εν εξελίξει δίκη επιδιώκει να καθορίσει πόση ευθύνη έχει η μονάδα των Βερμούδων της τράπεζας για τις απώλειες.
«Ο Lescaudron συναντούσε τον Ivanishvili για μόλις 45 λεπτά το χρόνο», υποστήριξαν οι δικηγόροι του πρώην πρωθυπουργού της Γεωργίας, δηλώνοντας ότι ο τραπεζίτης είχε την «εμπιστοσύνη» του.

Άλλο ένα μελανό σημείο

Η ιστορία έχει ένα άλλο στοιχείο μυστηρίου λόγω των συνθηκών αυτοκτονίας του Lescaudron.
Το Finnews γράφει ότι ο 57χρονος Lescaudron «τον Μάιο του 2020 δημοσίευσε στο προφίλ του στο LinkedIn ότι επρόκειτο να «αποχαιρετήσει τον κόσμο».
«Παραπονήθηκε για την αδυναμία του να βρει νέα δουλειά, παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες, και το γεγονός ότι η άδεια διαμονής του επρόκειτο να λήξει, παρά το γεγονός ότι είχε πληρώσει πάνω από 7 εκατομμύρια φράγκα σε φόρους σε μια περίοδο δεκαέξι ετών».
Τον Ιούλιο του 2020, ο Lescaudron αυτοκτόνησε, προφανώς καθιστώντας όσο το δυνατόν πιο δύσκολη οποιαδήποτε διαλεύκανση γεγονότων για τη συνεχιζόμενη δίκη σχετικά με τις ενέργειές του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης