Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το νέο καθολικό lockdown η Αυστρία τον Φεβρουάριο του 2022 επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους

Μετά το νέο καθολικό lockdown η Αυστρία τον Φεβρουάριο του 2022 επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους
Η Αυστρία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επαναφέρει το lockdown προκειμένου να ανακοπεί η επέλαση του 4ου κύματος

Την επιβολή καθολικού lockdown για το σύνολο του πληθυσμού, περιλαμβανομένων και των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Αυστρία.
«Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Schallenberg κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τιρόλο, και ενώ είχαν προηγηθεί συνομιλίες με όλους τους κυβερνήτες των αυστριακών περιφερειών.
«Παρά τους μήνες της προσπάθειας εμβολιασμού των πολιτών διά της πειθούς, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε αρκετούς», είπε και αναφέρθηκε στον υπερκορεσμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας.
«Η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασθέντων εμβολιασμού είναι το μόνο μέσο για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο», δήλωσε ο τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το «εισιτήριο για την έξοδο» από την πανδημία.
Από την προηγούμενη Δευτέρα ήδη στην Αυστρία τα δύο εκατομμύρια των ανεμβολίαστων δεν είχαν πλέον δικαίωμα να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για ψώνια, για άθληση ή για να λάβουν ιατρική φροντίδα.
Ο Schallenberg κατηγόρησε για την αύξηση των κρουσμάτων τους μη εμβολιασμένους, χαρακτηρίζοντάς τους «εχθρούς του συστήματος υγείας».
Τα αποτελέσματα είναι γεμάτες μονάδες εντατικής θεραπείας και τεράστια ταλαιπωρία.
Ο καγκελάριος σημείωσε ότι μένει να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες, αλλά όσοι συνεχίσουν να αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα.
Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός για το σύνολο του πληθυσμού, αρχής γενομένης από την 1η Φεβρουαρίου. 

Μόλις 66% το ποσοστό εμβολιασμού

Πλέον, το μέτρο του lockdown θα εφαρμοστεί στο σύνολο του πληθυσμού των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το ποσοστό του εμβολιασμού ανέρχεται στο 66%, σύμφωνα με το AFP (στο 63,9% στις 17/11, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Politico), παρά την εισαγωγή του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την άνοιξη.
Παρότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν πριν από λίγες ημέρες προκάλεσαν αύξηση του αριθμού των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται και ανήλθε σε επίπεδα άνευ προηγουμένου από την έναρξη της επιδημίας: την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου η Αυστρία κατέγραψε 15.000 κρούσματα του ιού κατά τις τελευταίες 24 ώρες.
Της απόφασης για «λουκέτο» σε όλη τη χώρα είχε προηγηθεί χθες ανάλογη απόφαση από τους πρωθυπουργούς της Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ, των δύο σφοδρότερα πληττόμενων κρατιδίων από την πανδημία.
Ο Πρωθυπουργός της ‘Ανω Αυστρίας, μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο, είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμού», τασσόμενος υπέρ της λήψης ανάλογων μέτρων σε όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης