Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατρεπτική έρευνα του Sheba Medical Center: Τα αντισώματα μειώνονται μόλις 4 μήνες μετά την 3η δόση των εμβολίων για Covid

Ανατρεπτική έρευνα του Sheba Medical Center: Τα αντισώματα μειώνονται μόλις 4 μήνες μετά την 3η δόση των εμβολίων για Covid
Το R, ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι σε ανοδική τάση από τον Οκτώβριο - Σύμφωνα με έρευνα μειώνονται ραγδαία τα αντισώματα
Σχετικά Άρθρα

Στο πλέον εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο το Ισραήλ, αυξάνονται εκ νέου οι μολύνσεις από Covid και η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη ματαίωση των εκδηλώσεων για το Hanukkah (Εβραϊκή γιορτή).
Την ίδια ώρα ανατροπές φέρνει έρευνα του Sheba Medical Center, σύμφωνα με την οποία τα αντισώματα μειώνονται ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν οι ειδικοί μετά την 3η δόση του εμβολίου.

Ραγδαία η μείωση αντισωμάτων, μετά την 3η δόση

Ο καθηγητής Yehuda Adler, ειδικός στην καρδιολογία, και τη διαχείριση υγείας και σύμβουλος σε θέματα κορωνοϊού είπε ότι μια μελέτη στο Sheba Medical Center διαπίστωσε πως ακόμη και τέσσερις μήνες μετά τη λήψη υπάρχει μείωση των αντισωμάτων, αμφισβητώντας πόσο καιρό θα είναι αποτελεσματικές αυτές οι ενισχυτικές δόσεις.
Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει φόβος ότι μια παραλλαγή θα μπορούσε να εισέλθει μέσω του αεροδρομίου Ben-Gurion αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ τον Νοέμβριο.
Επί του παρόντος δεν εξετάζονται νέοι περιορισμοί αλλά δεν αποκλείονται.
Ήταν η πολιτική του πρωθυπουργού Naftali Bennett να κρατήσει την οικονομία πλήρως ανοιχτή.
Σχεδόν τα μισά (49%) από τα νέα κρούσματα είναι παιδιά ηλικίας μεταξύ 0 και 11 ετών, τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν ακόμη – αν και, όπως σημειώθηκε, αυτό θα πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον για ορισμένα από αυτά την Τρίτη (23/11).

Εμβολιασμός παιδιών


Το Ισραήλ θα ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών του για τον Covid την Τρίτη (23/11/2021), όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός Naftali Bennett.
Ειδικές δόσεις εμβολίου Pfizer 10 μικρογραμμαρίων για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών έφτασαν στο Ισραήλ το Σάββατο (20/11), τη στιγμή που ο ρυθμός αναπαραγωγής έφτασε στο 1 για πρώτη φορά από τις 6 Σεπτεμβρίου και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ανησυχούν ότι ο ιός θα μπορούσε να αρχίσει να εξαπλώνεται ξανά.

Αυξάνεται ο ρυθμός αναπαραγωγής

Τα εμβόλια στάλθηκαν στο κέντρο logistics της Teva Pharmaceuticals στο Shoham, από όπου θα διανεμηθούν στα κέντρα υγείας.
Ο ρυθμός αναπαραγωγής ή «R» αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ατόμων που θα μολύνει ένα άρρωστο άτομο.
Όταν το R είναι στο 0,8 ή χαμηλότερο, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας εκτιμούν ότι η νοσηρότητα μειώνεται.
Το R είναι σε ανοδική τάση από τον Οκτώβριο.
Διατηρήθηκε στο 0,73 στις 20 Οκτωβρίου και έφτασε στο 0,88 στις 4 Νοεμβρίου πριν ανέλθει στο 1.

Νέα μέτρα στο τραπέζι - Προς αναβολή εκδηλώσεις

«Το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί τον ρυθμό αναπαραγωγής σε τακτική βάση», ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο σε δήλωσή του στην εφημερίδα The Jerusalem Post».
«Ο ρυθμός αναπαραγωγής έφτασε στο 1, που σημαίνει ότι η εξασθένιση του ιού έχει σταματήσει.
Εάν η αύξηση συνεχιστεί, ίσως χρειαστεί να λάβουμε διάφορα μέτρα για τη μείωση των λοιμώξεων.
Καλούμε όλους όσοι μπορούν και είναι επιλέξιμοι να πάνε να εμβολιαστούν και να τηρήσουν τις υπάρχουσες οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας και της τήρησης των κανόνων του πιστοποιητικού εμβολιασμού (Green Pass)», ανέφερε το υπουργείο.
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως ο Bennett θα έχει συζητήσεις την Κυριακή (21/11/2021) σχετικά με τις εκδηλώσεις του Hanukkah, υπό το φως του αριθμού των νέων μολύνσεων.
Τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ είχαν μειωθεί τους τελευταίους μήνες από τότε που ξεκίνησε τη χορήγηση της τρίτης δόσης των εμβολίων.
Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί άρχισαν να αυξάνονται εκ νέου.
Ενώ την περασμένη εβδομάδα ο μέσος αριθμός νέων ημερήσιων κρουσμάτων ήταν 443, τις προηγούμενες μέρες έφτασε τα 490.
Περισσότερα από τα 3/4 των νέων κρουσμάτων την Πέμπτη (18/11) ήταν άτομα που δεν εμβολιάστηκαν, σε σύγκριση με λιγότερο από το 10% που είχαν λάβει την αναμνηστική δόση.
Η ισραηλινή κυβέρνηση στρέφεται τώρα στους 950.000 κατοίκους, που έχουν επιλεγεί για την 3η δόση αλλά δεν την έχουν κάνει ακόμη.

Εκστρατεία πειθούς

Υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν, πως είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί ότι τυχόν αλλαγές στον αριθμό των κρουσμάτων είναι η αρχή ενός 5ου κύματος, προσθέτοντας ότι το 4ο δεν έχει τελειώσει.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί, πως με τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών θα βοηθήσει να διατηρηθούν υπό έλεγχο τα επίπεδα μόλυνσης.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μεταξύ 50% και 60% των κατοίκων θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά και δεν είναι απαραιτήτως αντίπαλοι του εμβολίου ή εκείνοι που συναινούν στις θεωρίες συνωμοσίας.
Θα αποκαλύψουμε όλες τις έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες σε εσάς, τους γονείς, και θα αποφασίσετε», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους γονείς.
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ από την ασθένεια και τις οικονομικές της συνέπειες», συνέχισε.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών του υπουργείου πρόκειται να συνεδριάσει την Κυριακή (21/11) για να καθορίσει τις τελικές λεπτομέρειες για την κυκλοφορία των παιδικών εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της απόστασης μεταξύ τους για τη χορήγηση των δύο απαιτούμενων εμβολίων.
adler.JPG

bennett_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης