Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες και να τηρούν αποστάσεις

ΠΟΥ: Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες και να τηρούν αποστάσεις
O γενικός διευθυντής του ΠΟΥ χαρακτήρισε την Ευρώπη «το επίκεντρο της πανδημίας» με τα συστήματα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό να αντιμετωπίζουν «μη βιώσιμη πίεση»
Σχετικά Άρθρα

Σύσταση για τήρηση των μέτρων προστασίας (μάσκες και αποστάσεις) από όλους -εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη.
Ορισμένες χώρες έχουν παρασυρθεί σε μια «ψευδή αίσθηση ασφάλειας» ότι η πανδημία έχει τελειώσει και ότι οι εμβολιασμένοι προστατεύονται πλήρως από την Covid, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό «σώζουν ζωές» και μειώνουν τον κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και θάνατο, αλλά οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν τον ιό.
«Ακόμα κι αν είσαι εμβολιασμένος, πρέπει να συνεχίσεις να λαμβάνεις προφυλάξεις για να αποφύγεις να μολυνθείς και να μολύνεις κάποιον άλλον που θα μπορούσε να πεθάνει» είπε ο Tedros. «Αυτό σημαίνει να φοράς μάσκα, να τηρείς αποστάσεις, να αποφεύγεις τον συνωστισμό και να προτιμάς οι συναντήσεις με άλλους να γίνονται σε εξωτερικό χώρο ή σε ένα καλά αεριζόμενο εσωτερικό χώρο».
O Tedros χαρακτήρισε την Ευρώπη «το επίκεντρο της πανδημίας» με τα συστήματα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό να αντιμετωπίζουν «μη βιώσιμη πίεση».
Η Ευρώπη αντιπροσώπευε το 67% των συνολικών νέων κρουσμάτων Covid στον κόσμο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 21 Νοεμβρίου με περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια μολύνσεις, αύξηση 11% από τις προηγούμενες επτά ημέρες, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εβδομαδιαία επιδημιολογική ενημέρωση του ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης