Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε 11 πολιτείες έχει εξαπλωθεί η μετάλλαξη Omicron – Πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες τα περισσότερα κρούσματα

ΗΠΑ: Σε 11 πολιτείες έχει εξαπλωθεί η μετάλλαξη Omicron – Πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες τα περισσότερα κρούσματα
«Έχουμε οπωσδήποτε εξάπλωση στην κοινότητα σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Anthony Fauci
Σχετικά Άρθρα

Η μετάλλαξη Omicron έχει ανιχνευθεί σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ μέχρι στιγμής, με περισσότερα από τα μισά κρούσματα να έχουν επιβεβαιωθεί μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων.
Από τα 28 κρούσματα της παραλλαγής Omicron που είχαν εντοπιστεί στις ΗΠΑ μέχρι 3 Δεκεμβρίου, γνωστή είναι η κατάσταση εμβολιασμού των 22.
Εξ αυτών οι 15 ήταν εμβολιασμένοι, γράφει ο ιστότοπος Epoch Times.
H Omicron είναι ένα νέο στέλεχος που οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα από προηγούμενες παραλλαγές.
Υπάρχουν επίσης πρώιμες ενδείξεις ότι μπορεί να αποφύγει καλύτερα την ανοσία που παρέχεται από προηγούμενη μόλυνση και ανησυχίες ότι τα εμβόλια μπορεί να μην παρέχουν τόσο μεγάλη προστασία.
Ένα από τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής επιβεβαιώθηκε ότι έχει αναρρώσει από τον Covid και έχει φυσική ανοσία.

Που έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα



Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει την κατάσταση εμβολιασμού έξι ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στη Νέα Υόρκη, ενός στην Πενσυλβάνια και ενός στο Μιζούρι.
Κρούσματα έχουν επίσης εντοπιστεί στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Χαβάη, το Μέριλαντ, τη Μινεσότα, τη Νεμπράσκα, το Νιου Τζέρσεϊ και τη Γιούτα.
Πολλοί από τους ασθενείς είτε επέστρεψαν πρόσφατα από την Αφρική, όπου η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, είτε ήρθαν σε στενή επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει.

Fauci: Έχουμε εξάπλωση

«Έχουμε οπωσδήποτε εξάπλωση στην κοινότητα σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Anthony Fauci επί χρόνια διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, στο Bloomberg TV.
«Δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει εξάπλωση στην κοινότητα», συνέχισε.
Ωστόσο, η κυρίαρχη παραλλαγή στη χώρα εξακολουθεί να είναι η Delta, είπε στους δημοσιογράφους η Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Rochelle Walensky.

Παραμένει κυρίαρχη η Delta

«Γνωρίζω ότι οι ειδήσεις επικεντρώνονται στην Omicron, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το 99,9% των κρουσμάτων στη χώρα αυτή τη στιγμή προέρχονται από την παραλλαγή Delta.
Η Delta συνεχίζει να προκαλεί κρούσματα σε όλη τη χώρα, ειδικά σε αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι», είπε.
Οι υγειονομικές αρχές εμμένουν στις ίδιες συστάσεις που δίνουν από τότε που εμφανίστηκε η Omicron, λέγοντας στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και να υποβληθούν σε ενισχυτικές δόσεις καθώς η προστασία των εμβολίων έναντι της μόλυνσης μειώνεται απότομα με την πάροδο του χρόνου.
Το μεγαλύτερο μέρος των μελετών και των δεδομένων υποδηλώνουν ότι η προστασία που παρέχεται από προηγούμενη μόλυνση είναι ανώτερη από εκείνη των εμβολίων, αλλά οι επιστήμονες ανησυχούν ότι η παραλλαγή Omicron μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση.
Τα δεδομένα επιτήρησης από τη Νότια Αφρική, επιβεβαιώνουν ότι η παραλλαγή αποφεύγει τη φυσική ανοσία καλύτερα από τα στελέχη Delta και Beta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης