Τελευταία Νέα
Διεθνή

To έγκριτο ιατρικό περιοδικό Lancet «καταρρίπτει» το κυρίαρχο αφήγημα: Ψέματα τα περί πανδημίας των ανεμβολίαστων

To έγκριτο ιατρικό περιοδικό Lancet «καταρρίπτει» το κυρίαρχο αφήγημα: Ψέματα τα περί πανδημίας των ανεμβολίαστων
Η ίδια η διευθύντρια των CDC Rochelle Walensky είχε παραδεχθεί πως τα εμβόλια της Covid 19 δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού
Σχετικά Άρθρα

Με τη φράση «η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι εμβολιασμένοι» και την προειδοποίηση ότι εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν λάβει σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις τους, τα CDC αποδομούν το ίδιο τους το αφήγημα περί πανδημίας των ανεμβολίαστων.
Βέβαια, δεν πρόκειται για νέα εξέλιξη, δεδομένου ότι η ίδια η διευθύντρια των CDC Rochelle Walensky είχε παραδεχθεί στις αρχές Οκτωβρίου του 2021 πως τα εμβόλια της Covid 19 δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού, ενώ παράλληλα «θεσπιζόταν» η υποχρεωτικότητα της… βελόνας. 
Πολύ πριν λοιπόν η Omicron επικρατήσει, η διευθύντρια των CDC Rochelle Walensky είχε παραδεχτεί στις αρχές Οκτωβρίου ότι ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει τη μετάδοση του ιού.
Ωστόσο, δημόσιοι υπάλληλοι, ειδικοί και γιατροί δεν σταμάτησαν να προπαγανδίζουν ότι πρόκειται για πανδημία των ανεμβολίαστων.
Η φράση υπονοούσε ότι το εμβόλιο ήταν πανάκεια και όποιος αρνούνταν να το δεχθεί δεν ήταν απλώς μέρος του προβλήματος... αλλά ένας ανεύθυνος ηλίθιος που δεν ακολουθεί την επιστήμη.

Τι αναφέρεται το Lancet

Στα τέλη Νοεμβρίου, το Lancet δημοσίευσε επιστολή του Günter Kampf, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Griefswald στη Γερμανία.
Σε αυτή ο Kampf αποδοκιμάζει όσους αποκαλούν την τρέχουσα κατάσταση υγείας «πανδημία των μη εμβολιασμένων», εν μέσω «αυξανόμενων ενδείξεων ότι τα εμβολιασμένα άτομα συμβάλλουν σημαντικά στη μετάδοση του κορωνοϊού». 
Σύμφωνα με το Lancet, λοιπόν, «οι κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τον όρο πανδημία των ανεμβολίαστων, υποδηλώνοντας ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν σχετίζονται με την COVID-19.
Η χρήση αυτής της φράσης από αξιωματούχους μπορεί να ενθάρρυνε έναν επιστήμονα να ισχυριστεί ότι οι μη εμβολιασμένοι απειλούν τους εμβολιασμένους.
Αλλά αυτή η άποψη είναι πολύ απλοϊκή.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβολιασμένα άτομα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του ιού.
Στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α., εντοπίστηκαν 469 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων τον Ιούλιο του 2021 και 346 (74%) από αυτά τα κρούσματα ήταν άτομα που ήταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένα, με ιδιαίτερα υψηλό ιικό φορτίο.
Στις ΗΠΑ, συνολικά 10.262 περιπτώσεων COVID-19 αναφέρθηκαν σε εμβολιασμένα άτομα έως τις 30 Απριλίου 2021, εκ των οποίων 2.725 (26,6%) εμφάνισαν συμπτώματα, 995 (9,7%) νοσηλεύτηκαν και 160 (1,6%) πέθαναν.
Στη Γερμανία, το 55,4% των κρουσμάτων COVID-19 που εμφάνισαν συμπτώματα ήταν ηλικίας 60 ετών και πλήρως εμβολιασμένα άτομα, με το ποσοστό αυτό αυξάνεται κάθε εβδομάδα.
Στο Münster της Γερμανίας, τα νέα κρούσματα έπειτα από νυχτερινή διασκέδαση εμφανίστηκαν σε τουλάχιστον 85 (22%) από τα 380 άτομα που εξετάστηκαν και ήταν πλήρως εμβολιασμένα ή που είχαν αναρρώσει από την COVID-19.
Σαφώς τα άτομα που είναι εμβολιασμένα κινδυνεύουν λιγότερο να νοσήσουν σοβαρά, αλλά εξακολουθούν να συμβάλουν στην έξαρση της πανδημίας.
Είναι λοιπόν λάθος και επικίνδυνο να μιλάμε για πανδημία των ανεμβολίαστων.
Ιστορικά, στον δυτικό κόσμο, τμήματα του πληθυσμού στιγματίζονται για το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκεία τους.
Δυστυχώς, ο διχασμός επεκτάθηκε και στα εμβόλια». 

Η Omicron αποτελεί το 2,9% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Η παραλλαγή Omicron αναφέρεται ότι είναι το 2,9% των παραλλαγών της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα CDC.
Επισημαίνεται πως για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, η Omicron αποτελούσε το 0,4% όλων των παραλλαγών στη χώρα, με βάση τα δείγματα που ελήφθησαν.
Ο οργανισμός εκτίμησε επίσης ότι η ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ στα τέλη Νοεμβρίου, ήταν το 13,1% των κυκλοφορουσών παραλλαγών του COVID-19 στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης