Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt: Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Γερμανοί σκεπτικιστές και αρνητές με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»

Welt: Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Γερμανοί σκεπτικιστές και αρνητές με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»
Σε επιφυλακή αυξημένες δυνάμεις ασφαλείας για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο
Σχετικά Άρθρα
Νέες διαμαρτυρίες κατά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία - που συνεχίζονται εξαιτίας της μετάλλαξης Omicron- αναμένονται το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία, με τη μεγαλύτερη στο Αμβούργο.
Όπως αναφέρει η Welt, «εδώ και καιρό αντιεμβολιαστές και άνθρωποι που βλέπουν με σκεπτικισμό την πανδημία βγαίνουν στους δρόμους του Αμβούργου (…)
Αυτή τη φορά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους διαδηλωτές.
Σύμφωνα με την αστυνομία θα βρίσκονται σε επιφυλακή αυξημένες δυνάμεις ασφαλείας για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο».
Ενδιαφέρον έχουν τα συνθήματα στις διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις στο Αμβούργο.

‘Το ποτήρι ξεχείλισε - Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας’

Όπως παρατηρεί η Welt: «Οι διοργανωτές της αντιεμβολιαστικής καμπάνιας με μότο ‘Το ποτήρι ξεχείλισε - Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας’ αναμένουν τη συμμετοχή 8.000 διαδηλωτών (…)
Σύμφωνα με την αστυνομία, αναμένονται και τρεις αντιδιαδηλώσεις από το μέτωπο της Αριστεράς με περίπου 1.000 διαδηλωτές και σύνθημα ‘Tαξική πάλη αντί Querdenker (σσ: κατά κυριολεξία σημαίνει ‘αυτοί που σκέπτονται κόντρα στο ρεύμα΄αλλά ο όρος χρησιμοποιείται και για τους αρνητές του κορωνοϊού)».
Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες διαδηλώσεις μικρότερης εμβέλειας στο Μπίλεφελντ της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας σημειώθηκαν συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με την αστυνομία και συλλήψεις.
Διαδήλωση κατά των μέτρων, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, ακυρώθηκε από τις τοπικές αρχές μετά από έντονες διαβουλεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης