Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα CDC έχουν καταγράψει λάθος εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους – Γιατί «φούσκωσαν» τα νούμερα

ΗΠΑ: Τα CDC έχουν καταγράψει λάθος εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους – Γιατί «φούσκωσαν» τα νούμερα

Οι υπολογισμοί του Bloomberg και τι… δεν πάει καλά με τους επίσημους αριθμούς για  όσους έχουν λάβει τη δεύτερη δόση ή ενισχυτική δόση

Σχετικά Άρθρα

Τα κατά τόπους κέντρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας CDC (Centers for Disease Control and Prevention) και κατά συνέπεια οι πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα έχουν «φουσκώσει» τον αριθμό των Αμερικανών ενηλίκων οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Να πώς εξηγεί το Bloomberg αυτό το αριθμητικό παράδοξο:
«Κατά τη συλλογή των ροών των δεδομένων για τους εμβολιασμούς, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάρα πολλοί εμβολιασμοί ως πρώτες δόσεις όταν είναι δεύτερες δόσεις ή αναμνηστικές δόσεις» σημειώνεται σε δημοσίευμα το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Η διαφορά στο 11%

Σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC δείχνουν 240 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει μία δόση - περίπου το 72,5% του πληθυσμού.
Την ίδια ώρα εμφανίζεται ότι μόνο 203 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ή 61,3% - μια διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων που είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.
Έτσι, είτε οι Αμερικανοί είναι τόσο τεμπέληδες - ή ίσως δεν θέλουν να υπομείνουν άλλη μια σειρά ανεπιθύμητων παρενεργειών– ώστε να λάβουν τη δεύτερη δόση είτε κάτι δεν πάει καλά με αυτούς τους αριθμούς.

Πλήρως εμβολιασμένοι

Και δεν αποτελείέκπληξη ότι αρκετοί κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πρόκειται για το δεύτερο.
Επισημαίνουν ότι είναι απίθανο περίπου 35 εκατομμύρια πολίτες να έλαβαν μόνο μία δόση χωρίς να ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς τους.
Αντίθετα, λένε, η κυβέρνηση έχει μετρήσει τακτικά και εσφαλμένα τις ενισχυτικές ή τις δεύτερες δόσεις ως πρώτες δόσεις.

Τα «φουσκωμένα» νούμερα

Το συμπέρασμά τους είναι ότι τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι όσο και ανεμβολιαστοι έχουν μετρηθεί λάθος και ο αριθμός τους υπερεκτιμάται.
Όσον αφορά τον ακριβή αριθμό που καταμετρήθηκε εσφαλμένα, αυτός είναι άγνωστος, αλλά οι αναθεωρήσεις των δεδομένων από τρεις πολιτείες - το Ιλινόις, την Πενσυλβάνια και τη Δυτική Βιρτζίνια – βρήκαν υπερεκτίμηση των πρώτων δόσεων όπερ σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά μη εμβολιασμένα άτομα σε εθνικό επίπεδο που κατά λάθος έχουν μετρηθεί ως έχοντας λάβει μια δόση.

Αναθεωρήσεις στοιχείων

Ένα από τα μεγαλύτερα κενά που εντοπίστηκαν ήταν στην Πενσιλβάνια, όπου οι εκτιμήσεις του CDC για τις πρώτες δόσεις για τους ηλικιωμένους υπερβαίνουν την εκτίμηση της πολιτείας της κατά περίπου 850.000.
Εάν γίνουν αλλαγές στα εθνικά δεδομένα στην κλίμακα των αναθεωρήσεων της Πενσιλβάνια, αυτό θα σήμαινε αύξηση του αριθμού των Αμερικανών που είναι μη εμβολιασμένοι κατά περισσότερο από 10 εκατομμύρια
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ιδέα», είπε ο Clay Marsh, ο υπεύθυνος της Δυτικής Βιρτζίνια για τα.. πανδημικά νούμερα.

Ενισχυτικές δόσεις

Μπορεί να μην φαίνεται τόσο μεγάλο θέμα (η Κίνα ψεύσεται για τους αριθμούς της σχεδόν συνεχώς), αλλά θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τη διανομή των ενισχυτικών δόσεων (και την αναπόφευκτη επόμενη γενιά εμβολίων): «εκεί που μας έχει δυσκολέψει πραγματικά είναι να στοχεύσουμε στην κατανομή των ενισχυτικών δόσεων», δήλωσε ο James Garrow,, εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Φιλαδέλφειας,

Καμία εμπιστοσύνη

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους αριθμούς των CDC και δεν αναφερόμαστε ποτέ σε αυτούς», σημείωσε.
Αυτό που παραλείπουν να αναφέρουν στην ιστορία είναι ότι, δυστυχώς, όταν χτυπήσει η παραλλαγή Omicron, πολλοί από τους εμβολιασμένους θα πληρώσουν και το τίμημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης