Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε μίνι lockdown η Γερμανία λόγω Omicron: Αυστηρότερα μέτρα και για εμβολιασμένους

Σε μίνι lockdown η Γερμανία λόγω Omicron: Αυστηρότερα μέτρα και για εμβολιασμένους
Από τις 28 Δεκεμβρίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Olaf Scholz θα υπάρχουν περιορισμοί στις συναθροίσεις
Σχετικά Άρθρα

Μέτρα κατά της μετάλλαξης Omicron ανακοίνωσε ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tagesspiegel, λόγω του κινδύνου της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, το αργότερο από τις 28 Δεκεμβρίου θα περιοριστούν οι συναθροίσεις και οι αυστηρότεροι περιορισμοί θα ισχύουν και για τα εμβολιασμένα άτομα καθώς και για εκείνους που έχουν αναρρώσει.
Η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση συμφώνησαν σε αυτό στη διάσκεψη αλλαγής τους, σήμερα, Τρίτη (21/12).

Τα νέα μέτρα

Αναλυτικότερα, από τις 28 Δεκεμβρίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Olaf Scholz θα υπάρχουν περιορισμοί στις συναθροίσεις.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το πολύ 10 άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό θα επιτρέπεται να παρευρεθούν σε ιδιωτική συγκέντρωση. Στα άτομα δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά κάτω των 14 ετών.
Τα νέα μέτρα ισχύουν τόσο για εορτασμούς σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης, απαγορεύονται οι θεατές σε αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις.
Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες της Bundesliga θα διεξάγονται χωρίς κόσμο στις εξέδρες.
«Δεν είναι η ώρα για πάρτι και ζεστές βραδιές με πολύ κόσμο. Θα ήθελα να μοιραστώ περισσότερα ευχάριστα νέα λίγο πριν τις διακοπές», είπε ο Όλαφ Σολτς. «Μπορώ να καταλάβω ότι κανείς δεν θέλει να ακούσει περισσότερα για τον κορονοϊό, για μεταλλάξεις και νέες παραλλαγές του. Αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στο κύμα που πρόκειται να έρθει», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση στη Γερμανία συνεχίζει να ζητά να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, όχι μόνο για όσους χρειάζονται αναμνηστική δόση, αλλά και για άτομα που δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε την πρώτη.
Τα κέντρα εμβολιασμού θα παραμείνουν ανοιχτά παρά τις αργίες λόγω των Χριστουγέννων.

Η Ευρώπη οχυρώνεται απέναντι στην Omicron

Οι μολύνσεις της Omicron πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καταγράφοντας διπλασιασμό κάθε δύο με τρεις ημέρες στο Λονδίνο και άλλες περιοχές και καταφέροντας σοβαρό πλήγμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, που φοβούνται τον αντίκτυπο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε νότιες χώρες της αφρικανικής ηπείρου και στο Χονγκ Κονγκ και έως τώρα έχει αναφερθεί σε τουλάχιστον 89 χώρες.
Η σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί παραμένει ασαφής.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Marc Rutte ανακοίνωσε το Σάββατο lockdown, δίνοντας εντολή να κλείσουν όλα τα καταστήματα που δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες, καθώς επίσης τα εστιατόρια, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, τα μουσεία και άλλοι δημόσιοι χώροι από χθες, Κυριακή, και έως τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου.
Η Αυστρία, απαιτεί την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR από ταξιδιώτες που δεν έχουν λάβει την ενισχυτική δόση.
Ακόμα και οι διπλά εμβολιασμένοι θα υποχρεούνται σε καραντίνα έως ότου να μπορέσουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ. Από την υποχρέωση, εκτός που όσους έχουν λάβει την ενισχυτική δόση, εξαιρούνται επίσης όσοι έχουν λάβει μία δόση εμβολίου και έχουν αποδεικτικό πρότερης νόσησης.
Η Αυστρία γίνεται η έκτη χώρα στην Ε.Ε. που απαιτεί την επίδειξη αρνητικού τεστ από αφίξεις εντός του μπλοκ, μετά την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία.
Η Δανία από την άλλη, έλαβε την απόφαση να κλείσει όλους τους χώρους ψυχαγωγίας για το προσεχές διάστημα, ενώ τα εστιατόρια θα είναι υποχρεωμένα να σερβίρουν το τελευταίο τους γεύμα στις 10 το βράδυ και να λειτουργούν με λιγότερους πελάτες
Η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 8 το βράδυ και ότι μειώνεται η πληρότητα των χώρων σε δημόσιες εκδηλώσεις.
Η Ιταλία επίσης εξετάζει νέα μέτρα για να αποφευχθεί η αύξηση στα κρούσματα, όπως έγραψαν χθες εφημερίδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης