Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στο Ισραήλ, μία από τις πλέον εμβολιασμένες χώρες – Μετρά αριθμό ρεκόρ 115.000 ενεργών κρουσμάτων Covid, τον υψηλότερο από το 2020

Σοκ στο Ισραήλ, μία από τις πλέον εμβολιασμένες χώρες – Μετρά αριθμό ρεκόρ 115.000 ενεργών κρουσμάτων Covid, τον υψηλότερο από το 2020
Την Κυριακή (9/1/2022) ανακοινώθηκαν 205 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, 37 περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνονται οι ασθενείς, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Ισραήλ ενώ νέο τρομακτικό ρεκόρ καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα, μία χώρα που έχει χορηγήσει την τρίτη δόση του εμβολίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του πληθυσμού.
Την Κυριακή (9/1/2022) ανακοινώθηκαν 205 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, 37 περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα.
Τα ενεργά κρούσματα συνέχισαν επίσης να αυξάνονται και έφτασαν το σύνολο- ρεκόρ 115.000.

Μεταδοτική η Omicron

«Το κύμα Omicron είναι πάνω μας και όπως όλοι νιώθετε ότι είναι πολύ μεταδοτικό», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Naftali Bennett κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας κυβερνητικής συνεδρίασης, ενώ το υπουργικό συμβούλιο του κορωνοϊού είχε προγραμματιστεί να συγκληθεί τις επόμενες ώρες.
Ο Bennet παραδέχθηκε πάντως πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα tests.
«Μπορώ να πω ότι δωρεάν tests θα παρέχονται στους μαθητές», είπε ο Bennett.

Προβλήματα με τα tests

«Κάθε παιδί στο Ισραήλ – σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, καθώς και στο διδακτικό προσωπικό – θα λάβει αμέσως τρία selef tests.».
Η κυβέρνηση εργάζεται επίσης για να διασφαλίσει ότι τα tests είναι διαθέσιμα στα καταστήματα σε προσιτή τιμή, γράφει η Jerusalem Post.
Λίγο πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στα καταστήματα λιανικής να πουλήσουν τα tests, με στόχο τη μείωση των τιμών.
«Οι τιμές θα πέσουν στο εγγύς μέλλον ούτως ή άλλως επειδή η αγορά θα πλημμυρίσει από εκατομμύρια tests που θα φτάσουν στο Ισραήλ», υποσχέθηκε ο Bennett, προσθέτοντας ότι διαπραγματεύονται επίσης με αλυσίδες φαρμακείων για να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα.
Περίπου ενάμιση εκατομμύριο tests επρόκειτο επίσης να διανεμηθούν σε γηροκομεία, για να παρακολουθούνται οι κάτοικοι.

Σε ηλικιωμένους τα PCR

Από την Παρασκευή (7/1/2022), τα πιο ακριβά tests PCR – που πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία από εργαστήριο – προορίζονται για άτομα άνω των 60 ετών και ομάδες υψηλού κινδύνου.
Άτομα κάτω των 60 ετών που εκτίθενται σε επαληθευμένο κρούσμα ή παρουσιάζουν συμπτώματα πρέπει να υποβληθούν σε αντιγόνο - rapid, είτε στο σπίτι είτε σε έναν από τους σταθμούς ελέγχου αντιγόνου (εάν δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να κάνουν το τελευταίο).
Η νέα πολιτική έχει επικριθεί, όχι μόνο λόγω των υψηλών τιμών και της έλλειψης tests στο σπίτι, αλλά και λόγω της πολύ χαμηλότερης ακρίβειας των tests αντιγόνου γενικά.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα tests αντιγόνου είναι λιγότερο ακριβή από α PCR, αλλά σε αυτήν την κατάσταση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Nachman Ash σε συνέντευξή του αναφερόμενος στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων.
«Δεν υπάρχουν αρκετά PCR και τα χρειαζόμαστε για τους ηλικιωμένους».

Ποτέ το Ισραήλ δεν είχε τόσο πολλά κρούσματα

Το Σάββατο (8/1/2022), το Ισραήλ κατέγραψε 17.521 νέα κρούσματα, ελαφρώς λιγότερα από την Παρασκευή (7/1), όταν υπήρχαν σχεδόν 19.000 αλλά με λιγότερα τεστ που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία.
Πάνω από το 11% από τα 150.000 tests PCR είχαν θετικό αποτέλεσμα.
Επιπλέον, περίπου 121.000 tests αντιγόνου χορηγήθηκαν και 7.608 βγήκαν θετικές.
Ο αριθμός των επίσημων ενεργών κρουσμάτων έφτασε τα 115.000.
Στα δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα δεν είχε ποτέ τόσο υψηλά νούμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης