Τελευταία Νέα
Διεθνή

Warwick University: Η μετάλλαξη Omicron είναι μία «ακτίνα φωτός», που θα μετατρέψει τον Covid - 19 σε ένα κοινό κρυολόγημα

Warwick University: Η μετάλλαξη Omicron είναι μία «ακτίνα φωτός», που θα μετατρέψει τον Covid - 19 σε ένα κοινό κρυολόγημα
O Mike Tildesley καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Warwick εκτιμά, πως η Omicron είναι η μετάλλαξη, που θα βοηθήσει στη  μετατροπή του Covid σε ένα κοινό κρυολόγημα
Σχετικά Άρθρα

Στα τέλη του 2021, λίγο αφότου η μετάλλαξη Οmicron βρέθηκε στο προσκήνιο με το εντυπωσιακό ντεμπούτο της , πολλοί επιστήμονες αλλά και επενδυτές εξέφρασαν την πεποίθηση, πως η νέα παραλλαγή θα μπορούσε πράγματι να βοηθήσει στην επιτάχυνση του τέλους της πανδημίας και ως εκ τούτου, η πορεία θα ήταν ανοδική για μετοχές και κρυπτονομίσματα.
Στις ΗΠΑ αξιωματούχοι, όπως ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthony Fauci και η επικεφαλής της FDA (Υπηρεσία Ασφάλειας και Τροφίμων) διέσπειραν τον πανικό πείθοντας εκατομμύρια Αμερικανούς να ακυρώσουν τα χριστουγεννιάτικα ταξιδιωτικά τους σχέδια καθώς εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα αρρώστησαν με συμπτώματα που προσομοίαζαν περισσότερο με μία ήπια γρίπη.
Την ίδια ώρα, επιστήμονες στη Νότια Αφρική παρατηρούσαν μια ενδιαφέρουσα τάση...το κύμα Omicron εκεί φαινόταν να επεκτείνεται χωρίς να προκαλεί θανάτους και σοβαρή νόσηση.

Φυσική αντίσταση

Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί, αλλά τελικά, η Οmicron φαίνεται να βοήθησε τον πληθυσμό να αναπτύξει τη φυσική του αντίσταση στον SARS-CoV-2 χωρίς να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Και τελευταίος, ένας επιστήμονας στο Ηνωμένο Βασίλειο - όπου το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) κάλεσε στρατιωτικό προσωπικό και διέταξε να κατασκευαστούν νοσοκομεία εκστρατείας για να βοηθήσουν στην υποδοχή του αριθμού των ασθενών που φτάνουν στα νοσοκομεία με COVID (ακόμη και αν οι θάνατοι παρέμειναν πολύ κάτω από τα επίπεδά τους από τον περασμένο χειμώνα κύμα Delta) - βοήθησε να περιγραφεί περαιτέρω η Omicron ως σχεδόν θετική εξέλιξη.

Ακτίνα φωτός

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Times Radio, την περιέγραψε ως μια «ακτίνα φωτός» που θα βοηθούσε στη διευκόλυνση της μετάβασης του Covid σε ενδημική ασθένεια, όπως το κοινό κρυολόγημα.
Οι παρατηρήσεις προέρχονται από τον Mike Tildesley, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Πανδημικής Γρίπης για Μοντελοποίηση και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Warwick.
Ο Mike Tildesley, μέλος της Scientific Pandemic Influenza Group on Modeling (Spi-M) και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Warwick, είπε πως η Omicron θα μπορούσε να είναι ένας δείκτης ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει μια λιγότερο σοβαρή παραλλαγή παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα .
Όμως, καθώς τα κρούσματα Covid συνέχισαν να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι νοσηλείες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, είπε «δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Νέα λιγότερο σοβαρή παραλλαγή

«Αυτό που μπορεί να συμβεί στο μέλλον είναι ότι μπορεί να δείτε την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής που είναι λιγότερο σοβαρή και τελικά, μακροπρόθεσμα, αυτό που συμβαίνει είναι πως ο Covid γίνεται ενδημικός και θα έχουμε μια λιγότερο σοβαρή εκδοχή.
Θα είναι παρόμοια με το κρυολόγημα με το οποίο ζήσαμε πολλά χρόνια», είπε στο Times Radio.
«Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά πιθανώς η Omicron είναι η πρώτη ακτίνα φωτός εκεί που υποδηλώνει ότι μπορεί να συμβεί μακροπρόθεσμα.
Είναι, φυσικά, πολύ πιο μεταδοτική από ό,τι ήταν η Delta, το οποίο είναι ανησυχητικό, αλλά πολύ λιγότερο σοβαρό», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι οποιεσδήποτε παραλλαγές που είναι λιγότερο μολυσματικές από τη Delta είναι «εκεί που θέλουμε να είμαστε» (ανεξάρτητα από το αν μπορούν ακόμα να μολύνουν τους εμβολιασμένους ή όχι).
Και πρόσθεσε: «Ας ελπίσουμε ότι, καθώς προχωράμε περισσότερο προς την άνοιξη και βλέπουμε την εξέλιξη της Omicron, μπορούμε να αποκτήσουμε περισσότερα στοιχεία για τον Covid ως ενδημική ασθένεια και να πάρουμε μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων.
diagramma_1.JPG

Εκεί που θέλουμε να είμαστε

Οποιαδήποτε παραλλαγή που εμφανίζεται η οποία είναι λιγότερο σοβαρή , τελικά, μακροπρόθεσμα, είναι εκεί που θέλουμε να είμαστε», υπογράμμισε ο Βρετανός επιστήμονας.
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τους 18.454, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ωστόσο, παρατηρήστε ότι ο αριθμός των καθημερινών θανάτων έχει αυξηθεί ελαφρώς από το περασμένο φθινόπωρο.
Όσον αφορά τις εισαγωγές στο νοσοκομείο, ο Δρ Tildesley επεσήμανε ότι οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια.
«Από την ελαφρώς πιο θετική πλευρά, οπότε δεν ακούγεται καταστροφικό, αυτό που βλέπουμε από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι πως η παραμονή στο νοσοκομείο φαίνεται να είναι κατά μέσο όρο μικρότερη, κάτι που είναι καλά νέα, τα συμπτώματα φαίνεται να είναι πιο ήπια και επομένως αυτό είναι που βλέπουμε με συνέπεια από την παραλλαγή Omicron», πρόσθεσε.
Έτσι, προτού πανικοβληθείτε για την επικείμενη κατάρρευση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης σας, θυμηθείτε: υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η ανθρωπότητα έχει πραγματοποιήσει μία σημαντική στροφή.

diagramma_b.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης