Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία - Ιταλία: Νέα διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Πλειοψηφία όσοι αντιτίθενται στο μέτρο

Αυστρία - Ιταλία: Νέα διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού  – Πλειοψηφία όσοι αντιτίθενται στο μέτρο
Το 51% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση αντιτίθεται στο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αυστρίας το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του COVID-19 από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημιοσίευμα του Reuters.
«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει!» φώναζαν τα πλήθη σε μια συγκέντρωση διαμοαρτυρίας στο κέντρο της Βιέννης που επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο εδώ και κάτι περισσότερο από έναν μηνα.

Η πρώτη χώρα

Το κοινοβούλιο έχει προγραμματιστεί να ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το θέμα, το οποίο έχει πολώσει τη χώρα καθώς τη νίδια ώρα αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού.
Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τέταρτο καθολικό lockdown και είπε ότι θα κάνει τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για όλους τους Αυστριακούς, η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα υιοθετήσει το μέτρο.
Thousands protest in Vienna against mandatory vaccination - anews
Πολιτικό κόστος

Μια δημοσκόπηση για το περιοδικό Profil έδειξε ότι το 51% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο, εκ των οποίων το 34% ήταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού γενικά και το 17% ήθελε να να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του μέτρου.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 45% των Αυστριακών τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι συντηρητικοί του Καγκελαρίου Karl Nehammerκαι οι Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 25%, ακολουθούμενοι από το δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, σθεναρό επικριτή της κυβερνητικής πολιτικής, με ποσοστό 20%.
Οι Πράσινοι, ο μικρότερος εταίρος στον συνασπισμό, ισοβαθμεί  και με τους φιλελεύθερους με 11%, ενώ το σκεπτικιστικό για τα υγειονομικά μέτρα κόμμα MFG κατεγραψε επίδοση 6%.
Πορεία των κρουσμάτω
Οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 14.000 θανάτους από τον COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία στις αρχές του 2020.
Thousands protest mandatory virus jabs in Vienna | Free Malaysia Today (FMT)
Διαδηλώσεις και στην Ιταλία

Έπειτα από δυο εβδομάδες «απουσίας», το Σάββατο (15/1/2022) Ιταλοί πολίτες κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και του «πράσινου πάσου» διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας.
Τόσο στη Ρώμη όσο και στο Μιλάνο, τους επετράπη να διαδηλώσουν μέσα σε πλατείες, αλλά όχι να πραγματοποιήσουν πορεία.
Κάτι που προκάλεσε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά χωρίς τραυματισμούς.
Οι διαδηλωτές στην ιταλική πρωτεύουσα, επέμειναν ότι «η πανδημία έχει ήδη τελειώσει» και ότι «έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν στη δουλειά τους, έστω και αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο».
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις αυτές, δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης