Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Στην Ευρώπη των 27, το Παρίσι και όχι η Φρανκφούρτη αναδεικνύεται σε σημαντικό εμπορικό κόμβο

Handelsblatt: Στην Ευρώπη των 27, το Παρίσι και όχι η Φρανκφούρτη αναδεικνύεται σε σημαντικό εμπορικό κόμβο
Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, ανακήρυξε το υποκατάστημα στο Παρίσι "εμπορικό κέντρο" της τράπεζας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η πρωτεύουσα της Γαλλίας, Παρίσι, αναδεικνύεται σε σημαντικότερο εμπορικό κέντρο στην ΕΕ μετά το Brexit, σύμφωνα με την Handelsblatt.
Αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη Φρανκφούρτη, σχολιάζει το ίδιο δημοσίευμα.
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron,
Τον περασμένο Ιούνιο, ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, καλωσόρισε περίπου 100 υπαλλήλους της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας που είχαν χειριστεί στο παρελθόν ευρωπαϊκές συναλλαγές σε ομόλογα και παράγωγα από το Λονδίνο, αφιερώνοντας χρόνο στα εγκαίνια του νέου χώρου συναλλαγών της JP Morgan.

Ο νέος τόπος εργασίας είναι η Place Vendôme στην καρδιά του Παρισιού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, ανακήρυξε το υποκατάστημα "εμπορικό κέντρο" της τράπεζας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Macron εξέφρασε την προσδοκία ότι το Παρίσι θα γίνει "το νούμερο ένα οικονομικό κέντρο στην Ευρώπη".
Η αισιοδοξία του Προέδρου είναι δικαιολογημένη: Τουλάχιστον στις συναλλαγές, η γαλλική πρωτεύουσα είναι πιθανό να επιβληθεί έναντι του μεγάλου ανταγωνιστή της Φρανκφούρτης στον αγώνα για τις επιχειρήσεις της ΕΕ μετά το Brexit.
Άλλωστε, όποιος θέλει να πραγματοποιήσει χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν μπορεί πλέον να το κάνει ανεμπόδιστα από το μέχρι τώρα σημαντικότερο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κέντρο, το Λονδίνο, αφού η Μεγάλη Βρετανία έχει αποχωρήσει από την ΕΕ. Αντίθετα, πρέπει να αναζητήσει άλλη τοποθεσία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης