Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Τέλος στο lockdown για τους ανεμβολίαστους

Αυστρία: Τέλος στο lockdown για τους ανεμβολίαστους
Το lockdown της Αυστρίας για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της Covid-19 θα λήξει τη Δευτέρα
Σχετικά Άρθρα

Το lockdown της Αυστρίας για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της Covid-19 θα λήξει τη Δευτέρα, καθώς η πίεση στα νοσοκομεία έχει χαλαρώσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το lockdown για τους ανεμβολίαστους ανθρώπους στην Αυστρία δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση απειλής για μεγάλη επιβάρυνση των μονάδων εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί δεν το θεωρούν πλέον απαραίτητο.
Από τις 15 Νοεμβρίου, οι πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι έναντι της Covid-19 βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, το οποίο σημαίνει ότι επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους για συγκεκριμένους μόνο λόγους, όπως για να εργαστούν ή να προμηθευτούν τα απαραίτητα.
Το μέτρο, που ανεστάλη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, έχει δεχθεί κριτική καθώς έχει θεωρηθεί πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του.
Ενώ ο περιορισμός αυτός στις μετακινήσεις θα αρθεί, οι ανεμβολίαστοι και πάλι δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής, όπως το να πάνε σε ένα εστιατόριο ή να κάνουν μη απαραίτητες αγορές, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, που είναι από τα χαμηλότερα στη δυτική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης