Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ουκρανίας

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ουκρανίας
«Όπως είπα, υπάρχει ακόμα χρόνος για τη Ρωσία να τερματίσει την επιθετικότητά της προς την Ουκρανία και να ακολουθήσει το μονοπάτι της διπλωματίας» είπε η Τρας στην κοινή της συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό της, Lavrov

Από τη Μόσχα, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης, η υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας, προειδοποίησε τη Ρωσία με σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ουκρανίας. Μεταξύ αυτών, και το μπλόκο στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.
«Όπως είπα, υπάρχει ακόμα χρόνος για τη Ρωσία να τερματίσει την επιθετικότητά της προς την Ουκρανία και να ακολουθήσει το μονοπάτι της διπλωματίας» είπε η Τρας στην κοινή της συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό της, Lavrov.
«Αλλά το ΝΑΤΟ είναι πολύ σαφές: εάν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τη Ρωσία, την Ουκρανία και το σύνολο της Ευρώπης» ξεκαθάρισε η ίδια.
Συμπλήρωσε πως η χώρα της και οι σύμμαχοι αυτής θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις, που θα στοχοποιούν φυσικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, σε περίπτωση επίθεσης.
«Οι ΗΠΑ είναι ξεκάθαρες πως ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει (σ.σ. σε περίπτωση επίθεσης). Αλλά, σήμερα είμαι εδώ ώστε να συζητήσω εναλλακτικές οδούς που μπορεί να πάρει η Ρωσία» εξήγησε.
Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία μπορεί να επιλέξει τον δρόμο του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας, είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η Μόσχα δεν πρέπει να εμποδίσει τους Ουκρανούς από το να καθορίσουν το μέλλον τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης