Διεθνή

Εμβόλιο Novavax: Αποτελεσματικό κατά 80% στους έφηβους – Δεν εμφανίστηκαν περιστατικά μυοκαρδίτιδας

Εμβόλιο Novavax: Αποτελεσματικό κατά 80% στους έφηβους – Δεν εμφανίστηκαν περιστατικά μυοκαρδίτιδας
Το εμβόλιο έγινε καλά ανεκτό στους εφήβους αναφέρει η εταιρεία
Σχετικά Άρθρα

Αποτελεσματικό κατά 80% είναι το εμβόλιο της στους έφηβους ηλικίας 12 – 17 ετών, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax επικαλούμενη τα αποτελέσματα της τελικής φάσης της δοκιμής του σκευάσματος της σε εφήβους.
Όπως έγινε γνωστό, το εμβόλιο των δύο δόσεων που παρασκευάζεται με την «παραδοσιακή μέθοδο» είχε αποτελεσματικότητα 80% σε εφήβους 12 έως 17 ετών.
Η δοκιμή έγινε σε 2.247 εφήβους μεταξύ Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2021, όταν κυριαρχούσε ακόμη η παραλλαγή Delta, εναντίον της οποίας ειδικότερα το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 82%.
Η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο φέτος, αίτηση για έγκριση χρήσης του εμβολίου της στους εφήβους.
Όπως αναφέρει, η δοκιμή στους εφήβους έδειξε το εμβόλιο έγινε καλά ανεκτό και δεν εμφανίστηκαν περιστατικά μυοκαρδίτιδας.
Τον προηγούμενο μήνα κατέθεσε ανάλογη αίτηση στις ΗΠΑ για χρήση του εμβολίου της στους ενήλικες, μετά από δοκιμή του σε περίπου 30.000 άτομα, όπου εμφάνισε αποτελεσματικότητα 90,4%.
Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς επίσης και από της Μ. Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Novavax δήλωσε ότι στη δοκιμή του στους εφήβους το εμβόλιο έγινε καλά ανεκτό και δεν εμφανίστηκαν περιστατικά μυοκαρδίτιδας.
Η εταιρεία διαβεβαίωσε επίσης ότι συνεχίζει να παρακολουθεί για άλλες πιθανές παρενέργειες, καθώς το εμβόλιο της αρχίζει σταδιακά να χρησιμοποιείται ευρύτερα από τον γενικό πληθυσμό διεθνώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο