Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και Nord Stream 2 - Ο DAX -1%

Πιέσεις στις αγορές με το βλέμμα σε Ουκρανία και Nord Stream 2 - Ο DAX -1%
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έβαλε στο τραπέζι των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τον Nord Stream 2.
Σχετικά Άρθρα
Κλιμακώνονται οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στην ουκρανική κρίση, καθώς φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες ανακοίνωσαν τη μαζική εκκένωση των εδαφών που ελέγχουν στην ουκρανική επαρχία του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της χώρας.
Την ίδια ώρα, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας An. Baerbock έβαλε στο τραπέζι των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τον Nord Stream 2.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 1% στις 15.117 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.539 μονάδες.
Στις 6.944 μονάδες με οριακές μεταβολές διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραφε πτώση 0,2% στις 26.627 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματευόταν με πτώση 0,7% στις 8.612 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street  καταγράφουν οριακές απώλειες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Renault ενισχύεται 3,6% καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία επέστρεψε στην κερδοφορία το 2021.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία μειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, υποχωρώντας στο 7,4% από 8,0% τους προηγούμενους τρεις μήνες, καλύτερα από το αναμενόμενο 7,8%.
Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1,9% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άλμα 9,1% σε ετήσια βάση, καθώς οι καταναλωτές επέστρεψαν στα καταστήματα μετά την έξαρση της Omicron στα τέλη του 2021.

Ουκρανική κρίση: Ελπίδες για διπλωματική λύση αλλά και αναταραχή στην ανατολ. Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov συμφώνησε να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken για συνομιλίες στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το State Department αργά την Πέμπτη.
H εξέλιξη ακολουθεί την κλιμάκωση της κρίσης, αφού τόσο οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις όσο και οι αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Μόσχα αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβίαση της εκεχειείας.
Ο πρόεδρος Joe Biden προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η πιθανότητα εισβολής στην Ουκρανία εξακολουθεί να είναι «πολύ υψηλή».
Εν τω μεταξύ, τη μαζική εκκένωση των εδαφών που ελέγχουν στην ουκρανική επαρχία του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν οι φιλορώσοι αποσχιστές, ενώ οι ΗΠΑ επιμένουν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει έως και 190.000 στρατιωτικό προσωπικό εντός και κοντά στην Ουκρανία.

Πτώση στην Ασία

Πτώση σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τη Wall Street, με φόντο το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο.

Ο Asia Dow υποχώρησε 1,1% στις 3.717 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,4% στις 27.122 μονάδες.
Ο Hang Seng σημείωσε πτώση 1,88% στις 24.327 μονάδες.
Άνοδο 0,66% σημείωνε ο Shanghai Composite Index στις 3.490 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το αργό πετρέλαιο διαμορφώνεται στα 90,66 δολ. το βαρέλι με πτώση 1,2%, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει απώλειες 1% στα 91,99 δολ. το βαρέλι.
Οι διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015 σημειώνουν πρόοδο, με το προσχέδιο συμφωνίας να περιγράφει μια σειρά βημάτων που θα οδηγούσαν τελικά στην άρση των κυρώσεων πετρελαίου στις εξαγωγές αργού της χώρας του Περσικού Κόλπου.
Σύμφωνα με το Reuters, μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης