Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pushilin (ηγέτης Donetsk) : Η κατάσταση οδεύει σε πόλεμο

Pushilin (ηγέτης Donetsk) : Η κατάσταση οδεύει σε πόλεμο
O επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης "Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk", Denis Pushilin, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Donbass οδεύει δυστυχώς προς τον πόλεμο.
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με το πρακτορείο  Ria Novosti, o επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης "Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk", Denis Pushilin, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Donbass οδεύει δυστυχώς προς τον πόλεμο.
"Δυστυχώς, ναι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Puscilin στο ρωσικό κανάλι Russia 24, όταν ρωτήθηκε αν η κατάσταση στο Donbass οδεύει προς έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.
"Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει μια επίθεση πλήρους κλίμακας.
Όλα είναι απολύτως έτοιμα για αυτό", πρόσθεσε.
Ως προς την έκρηξη που έλαβε χώρα νωρίτερα, ανέφερε ότι το αυτοκίνητο ανήκε στον επικεφαλής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Donetsk, χωρίς ο ίδιος να έχει τραυματιστεί.
"Ναι, αυτά τα σαμποτάζ αποτελούν μερικά από τα σημάδια της προετοιμασίας για επιθετικές ενέργειες. Το αυτοκίνητο που εξερράγη ήταν του επικεφαλής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής Sinenkov Denis, έξω από το κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο του Ντονέτσκ. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, πληροφορίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βρίσκονται επί τόπου, έκαναν λόγο για βομβαρδισμό σε εξέλιξη κοντά στην Στανίτσια Λουχάνσκα, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.
Ο ήχος των βομβαρδισμών ακούγεται στην πόλη αυτή, η οποία επλήγη και χθες από βομβαρδισμό που προκάλεσε ζημιές σε νηπιαγωγείο.

Επιστολή Pushilin

Ο ηγέτης της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, δήλωσε ότι έχει συμφωνία με την κυβέρνηση της ρωσικής περιοχής Rostov για τη φιλοξενία του λαού και απεύθυνε επιστολή πρους τους κατοίκους του Donetsk όπου αναφέρει:
«Αγαπητοί κάτοικοι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsκ! Συμπατριώτες!
Τους τελευταίους μήνες, παρατηρούμε καθημερινή αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού και των φονικών όπλων από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Smerch και Uragan, εκτοξευτών πυραύλων NLAW, καθώς και Javelins και Stingers σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.
Σήμερα τα όπλα τους στοχεύουν πολίτες, εμάς και τα παιδιά μας.
Οι ένοπλες δυνάμεις του εχθρού βρίσκονται σε σχηματισμούς μάχης και είναι έτοιμες για τη βίαιη κατάληψη του Ντονμπάς.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα δώσει σύντομα εντολή στον στρατό να προχωρήσει στην επίθεση, να εφαρμόσει ένα σχέδιο εισβολής στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.
Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της πολιτείας μας.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, έχοντας εμπειρία στη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων, βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα μάχης, πλήρως ικανές να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές.
Ωστόσο, όταν ο εχθρός βομβαρδίζει τους οικισμούς της Δημοκρατίας, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών μας.
Ως εκ τούτου, από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μια μαζική συγκεντρωτική αναχώρηση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Πρώτα απ 'όλα, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι υπόκεινται σε εκκένωση.
Σας παρακαλούμε να ακούσετε και να πάρετε τη σωστή απόφαση.
Η προσωρινή αναχώρηση θα σώσει τη ζωή και την υγεία εσάς και των αγαπημένων σας.
Σε συμφωνία με την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας των πολιτών μας είναι έτοιμοι στην περιοχή του Rostov.
Στους εκτοπισμένους θα παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα.
Έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για γρήγορη μετάβαση στα σημεία ελέγχου.

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων και των ιδρυμάτων πρέπει να οργανώσουν την αναχώρηση των οικογενειών των εργαζομένων.
Αρχηγείο εδαφικής άμυνας - παροχή μεταφοράς για την εκκένωση αμάχων.
Αγαπητοί συμπατριώτες, σας ζητώ να παραμείνετε ψύχραιμοι και ήρεμοι. Μαζί θα σταθούμε και θα νικήσουμε!

Denis Pushilin,
Επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης