Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pushilin (ηγέτης Donetsk) : Να φύγει ο ουκρανικός στρατός από όλο το Donetsk

Pushilin (ηγέτης Donetsk) : Να φύγει ο ουκρανικός στρατός από όλο το Donetsk
Την απόσυρση του ουκρανικού στρατού από ολο το Donetsk ζητά ο ηγέτης των Ρωσόφωνων αυτονομιστών
Σχετικά Άρθρα
Tην αποχώρηση του ουκρανικού στρατού από το σύνολο του Donbass ζήτησε ο ηγέτης των ρωσώφωνων του Donetsk Denis Pushilin.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS ο Denis Pushilin, ηγέτης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk», είπε σε ρωσικά τοπικά μέσα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν από το σύνολο της γεωγραφικής επαρχίας του Donetsk, καλώντας τους ουσιαστικά να υπακούσουν στην αναγνώριση από πλευράς Putin του συνόλου της περιοχής ως ανεξάρτητης.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε στο σύνολό τους τις επαρχίες των Donetsk και Luhansk, την ώρα που οι αποσχιστές κατέχουν ένα ποσοστό αυτών των εδαφών.
Ο Pushilin δήλωσε επίσης ότι η κατάσταση στο Donbass δεν θα επιλυθεί από μόνη της δεδομένης της προμήθειας θανατηφόρων όπλων από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία.
«Δεδομένων αυτών των προμηθειών των θανατηφόρων όπλων από τις δυτικές χώρες, η κρίση δεν θα εξαφανιστεί από μόνη της και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα τώρα, το οποίο μπορεί να ξεσπάσει, και να ξεσπάσει πολύ σοβαρά, ειδικά τώρα είναι επικίνδυνο για τις αναγνωρισμένες Δημοκρατίες του Donbass», δήλωσε.

Τεταμένη η κατάσταση στη συνοριακή γραμμή

Σύμφωνα με τον Pushilin, έχουν καταγραφεί εκτοξεύσεις πυραύλων στη γραμμή επαφής από τον ουκρανικό στρατό και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των «Δημοκρατιών» του Donbass στο μέλλον.
Ο Pushilin δήλωσε ότι η κατάσταση στη γραμμή επαφής στην ανατολική Ουκρανία παραμένει τεταμένη και επιδεινώνεται καθημερινά.
«Η κατάσταση στη γραμμή επαφής παραμένει αρκετά τεταμένη και η κατάσταση χειροτερεύει, χειροτερεύει κυριολεκτικά κάθε μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Pushilin πιστεύει ότι ο ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelenskiy μπορεί να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των «Δημοκρατιών» του Donbass στο άμεσο μέλλον και η κατάσταση θα χειροτερέψει.
«Το ερώτημα τώρα είναι τι θα γίνει με τη συσσώρευση του εξοπλισμού, του προσωπικού και των όπλων που βρίσκονται σε αυτή την πλευρά της γραμμής επαφής. Η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταλείψουν την περιοχή εθελοντικά, να αφαιρέσουν τα όπλα, είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας την απόσυρση του ουκρανικού στρατού.
Ο Pushilin δήλωσε ότι οι ομάδες σαμποτάζ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass ασχολούνται μάλλον με τρομοκρατικές δραστηριότητες, καταστρέφοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων στο Donetsk και οι ιατρικές εγκαταστάσεις λειτουργούν κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης