Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Δώδεκα χιλιάδες Τσετσένοι πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων - Tσετσένοι κομάντος έχουν εντολή να εκτελέσουν την ουκρανική ηγεσία

Ουκρανία: Δώδεκα χιλιάδες Τσετσένοι πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων - Tσετσένοι κομάντος έχουν εντολή να εκτελέσουν την ουκρανική ηγεσία
Σε ομιλία που έδωσε σε συγκεντρωμένους στρατιώτες στο κέντρο του Γκρόζνι, ο Kadyrov απαίτησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να ζητήσει συγγνώμη από τον Putin.
Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες Τσετσένοι συντάχθηκαν με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης της νότιας ρωσικής δημοκρατίας, Ramzan Kadyrov, καθώς ο στρατός της Μόσχας βρίσκεται στα πρόθυρα του Κιέβου, προτρέποντας παράλληλα τους Ουκρανούς πολίτες να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους.
Χθες Παρασκευή, 12.000 εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της περιφερειακής πρωτεύουσας, Γκρόζνι.
Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Kadyrov καυχήθηκε ότι οι τσετσενικές μονάδες δεν έχουν μέχρι στιγμής υποστεί απώλειες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν μεγάλες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ αυτών την πρωτεύουσα Κίεβο, όμως αποστολή τους είναι να αποφύγουν τις απώλειες ζωών.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην «Chechnya Sevodnya», ανέφερε πως η συγκέντρωσή τους διοργανώθηκε για να δείξουν την υποστήριξή τους στο Κρεμλίνο και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν τους στόχους του.
«Πρόκειται για εθελοντές που είναι έτοιμοι να φύγουν για οποιαδήποτε ειδική επιχείρηση ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να διασφαλίσουν το κράτος μας και τον λαό μας», είπε ο Kadyrov , προσθέτοντας ότι δεν θα αναπτυχθούν στρατεύματα μέχρις ότου ο «Ανώτατος Διοικητής» Putin δώσει την εντολή.
Σύμφωνα με τον Τσετσένο υπουργό εθνικής πολιτικής, Ahmed Dudayev, στόχος της συγκέντρωσης ήταν να δείξει πόσο προετοιμασμένος είναι ο στρατός να ακολουθήσει τις εντολές και να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. «Ήταν έλεγχος του διαθέσιμου προσωπικού», διευκρίνισε ο Dudayev στο RBK, «ως προς την προθυμία και ετοιμότητα να εκτελέσει οποιεσδήποτε εντολές του ανώτατου αρχιστράτηγου, του προέδρου της χώρας, Vladimir Vladimirovic Putin».
1_268.JPG
Σε μια ομιλία που έδωσε προς τους συγκεντρωμένους στρατιώτες στο κέντρο του Γκρόζνι, ο Kadyrov απαίτησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να ζητήσει συγγνώμη από τον Putin.

«Δράττοντας αυτή την ευκαιρία, θέλω να δώσω συμβουλές στον σημερινό Πρόεδρο Zelensky, ώστε να καλέσει τον Πρόεδρό μας, τον Ανώτατο Διοικητή Vladimir Vladimirovic Putin και να ζητήσει συγγνώμη που δεν το έκανε νωρίτερα.
Κάντε το για να σώσετε την Ουκρανία.
Ζητήστε συγχώρεση και συμφωνήστε με όλους τους όρους που θέτει η Ρωσία.
Αυτό θα είναι το πιο σωστό και πατριωτικό βήμα για αυτόν», δήλωσε ο Τσετσένος αρχηγός.
Σημειώνεται πως μέλη των τσετσενικών δυνάμεων απεικονίστηκαν και σε ένα δάσος, να συμμετέχουν σε τελετουργικά προσευχής όπως συνηθίζεται πριν από τις μάχες.

«Λαγωνικά» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας εξαπολύονται στην Ουκρανία για να συλλάβουν ή να σκοτώσουν αξιωματούχους του Κιέβου με εντολές και φωτογραφίες των στόχων τους

Μια ομάδα «κυνηγών» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας έλαβε «εντολή να βρει, συλλάβει ή και να σκοτώσει εάν δεν μπορούσαν να κρατηθούν οι καταζητούμενοι» συγκεκριμένους Ουκρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η Daily Mail και έρχονται μετά την δημοσιοποίηση από τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, [ως αποτελεί τον νούμερο 1 στόχο των ρωσικών δυνάμεων και πως ειδικές δυνάμεις είναι στο κατόπι του στο Κίεβο και τον κυνηγούν
Ο πρόεδρος είπε ότι η οικογένειά του ήταν ο δεύτερος στόχος στη «λίστα δολοφονιών» που εξέδωσε η Μόσχα για ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας
Μια ομάδα «κυνηγών» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας έχει εξαπολυθεί στην Ουκρανία για να συλλάβει ή να σκοτώσει ένα σύνολο συγκεκριμένων Ουκρανών αξιωματούχων.
Σε κάθε στρατιώτη φέρεται να δόθηκε μια ειδική «τράπουλα» με φωτογραφίες και περιγραφές Ουκρανών αξιωματούχων, ανέφερε το Telegram της Μόσχας με πηγές και συνδέσμους στην υπηρεσία ασφαλείας.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει αξιωματούχους και αξιωματικούς ασφαλείας που είναι ύποπτοι για «εγκλήματα» από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, προστίθεται στην έκθεση.
2_231.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης