Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boris Johnson για Ουκρανία: Εκπληκτική επίμονη αντίσταση - Δεν θα την υποτάξει η Ρωσία

Boris Johnson για Ουκρανία: Εκπληκτική επίμονη αντίσταση - Δεν θα την υποτάξει η Ρωσία
Ο Johnson απέρριψε επίσης την πιθανότητα σύγκρουσης βρετανικών αεροπλάνων με τα ρωσικά για την Ουκρανία, λέγοντας ότι «οι συνέπειες αυτής θα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να ελεγχθούν»

Την άποψη ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να υποτάξει τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη, την Ουκρανία εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson.
Οι δηλώσεις ήρθαν μετά τη συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του Ματέους Μοραβιέτσκι.
Ο Johnson επαίνεσε την Ουκρανία για «την εκπληκτική επίμονη αντίσταση» στην εισβολή και την «ψυχραιμία υπό πυρά, τη γενναιότητά του, το ανίκητο καλό χιούμορ» του Προέδρου της Zelenksy, εν μέσω «των κινδύνων που πρέπει να αντιμετωπίσει».
Πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διευρύνει το σύστημα οικογενειακής μετανάστευσης για να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να φύγουν και να φτάσουν στη Βρετανία, σημειώνοντας ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τις 200.000.
Μιλώντας για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, ο Johnson τόνισε ότι «υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορούμε και θα κάνουμε» σε μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος στην SWIFT.
Απέρριψε επίσης την πιθανότητα σύγκρουσης βρετανικών αεροπλάνων με τα ρωσικά για την Ουκρανία, λέγοντας ότι «οι συνέπειες αυτής θα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να ελεγχθούν».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης