Διεθνή

Προειδοποίηση από Μόσχα: Θα τιμωρηθούν οι χώρες που προβαίνουν σε διακρίσεις εναντίον Ρώσων – Στο στόχαστρο Γερμανία και Πολωνία

Προειδοποίηση από Μόσχα: Θα τιμωρηθούν οι χώρες που προβαίνουν σε διακρίσεις εναντίον Ρώσων – Στο στόχαστρο Γερμανία και Πολωνία
«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο άνευ προηγουμένου επίπεδο ρωσοφοβίας που παρατηρείται σε ορισμένες ξένες χώρες», επισημαίνει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα παρακολουθεί στενά όλες τις καταστάσεις διακρίσεων σε βάρος Ρώσων πολιτών στο εξωτερικό, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Προειδοποιούμε ότι όλα αυτά τα περιστατικά καταγράφονται ενδελεχώς.
Σχετικό υλικό θα παρασχεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για νομική αξιολόγηση και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μία ιδιαίτερα αυστηρή έκθεσή του.
«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο άνευ προηγουμένου επίπεδο ρωσοφοβίας που παρατηρείται σε ορισμένες ξένες χώρες κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία», αναφέρεται στο έγγραφο, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Περιστατικά βίας

«Η εκστρατεία διάκρισης εναντίον Ρώσων φοιτητών, αθλητών, καλλιτεχνών και μορφών του πολιτισμού, που τροφοδοτείται με τη συνεννόηση ή με ανοιχτή έγκριση των διοικήσεων ορισμένων χωρών, έχει ήδη οδηγήσει σε ανοιχτά επιθετικές ενέργειες εναντίον Ρώσων και ρωσόφωνων πολιτών, οι οποίες γίνονται μαζικές» ανέφερε η έκθεση.
Συγκεκριμένα, «τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν επιθέσεις σε καταστήματα που πωλούν ρωσικά προϊόντα στη Γερμανία», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας, έγιναν επιθέσεις σε οδηγούς φορτηγών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία», σύμφωνα με το έγγραφο.
Εξάλλου, «υπήρξαν πολυάριθμες περιπτώσεις ζημιών σε οχήματα με ρωσικές πινακίδες», επισημαίνεται στο έγγραφο.
«Οι ρωσικές διπλωματικές αποστολές στην Ισλανδία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την Εσθονία δέχθηκαν επίθεση από χούλιγκαν», αναφέρεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης