Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελίες Ουκρανίας: Οι Ρώσοι δεν σέβονται τον ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη

Καταγγελίες Ουκρανίας: Οι Ρώσοι δεν σέβονται τον ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη
Δεν άφησαν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους να φύγουν από την πόλη αναφέρει το υπ.Άμυνας της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Σε καταγγελίες ότι η Ρωσία δεν σέβεται τον ανθρωπιστικό διάδρομο που «άνοιξε» σήμερα Τρίτη 8/3 το πρωί για την εκκένωση της Μαριούπολης από τους αμάχους προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
Σε ανάρτηση στο Facebook αναφέρεται πως «ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση ακριβώς προς την κατεύθυνση του ανθρωπιστικού διαδρόμου.
Ο ρωσικός στρατός «δεν άφησε τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους να εγκαταλείψουν την πόλη».
Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης είχε αναφέρει ότι 30 λεωφορεία βρίσκονται καθοδόν προς την πολιορκημένη Μαριούπολη για να παραλάβουν ανθρώπους που θα απομακρυνθούν από την πόλη μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τα ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη.
Ωστόσο, ο Oleg Nikolenko εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας υποστήριξε ότι ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν κατά του ανθρωπιστικού διαδρόμου που άνοιξε μεταξύ της Μαριούπολης και της Ζαπορίζια.

Στους 21 οι νεκροί στη Σούμι

Εν τω μεταξύ,τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα 7/3, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών κατά της Σούμι, πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ. βορειοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τις ουκρανικές αερχές.
«Τα πτώματα 21 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ανακαλύφθηκαν στο σημείο όπου έγινε η αεροπορική επίθεση», ανέφερε η περιφερειακή εισαγγελία στη σελίδα της στο Facebook.

Νεκρό παιδί από αφυδάτωση

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υπογράμμισε ότι ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, η οποία έχει μείνει χωρίς παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος ή θέρμανση για μέρες.
«Το 2022 από αφυδάτωση» ανέφερε ο Zelensky, ο οποίος παρομοίασε την ανθρωπιστική κρίση που συνδέεται με τον ρωσικό βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων με αυτήν που είχε προκληθεί από την εισβολή των Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σημειώνεται πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή ο θάνατος του παιδιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης