Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cleverly (υφ.Εξωτερικών Μ. Βρετανίας): Το ρωσικό σχέδιο της επίθεσης στην Ουκρανία… δεν δουλεύει

Cleverly (υφ.Εξωτερικών Μ. Βρετανίας): Το ρωσικό σχέδιο της επίθεσης στην Ουκρανία… δεν δουλεύει
Πίστευαν οι Ρώσοι ότι θα ήταν ένας πόλεμος – αστραπή λέει ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το ρωσικό σχέδιο της επίθεσης στην Ουκρανία δεν δουλεύει διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, James Cleverly, εξέλιξη που όπως είπε, έχει ως συνέπεια να στοχοποιούνται πλέον περισσότερες κατοικημένες περιοχές και άμαχοι.
«Πίστευαν πως θα ήταν εύκολο.
Πίστευαν πως θα ήταν ένας πόλεμος – αστραπή, όπου τα ρωσικά στρατεύματα θα σάρωναν την Ουκρανία» υποστήριξε μιλώντας στο BBC ο Cleverly, τονίζοντας ότι αντιθέτως βλέπουμε «μια άγρια άμυνα των Ουκρανών, η οποία προκαλεί τεράστια απογοήτευση στον Putin».
«Ωστόσο, λόγω της οργής και της απογοήτευσης του Putin για την αναποτελεσματική επίθεση, βλέπουμε μια κλιμάκωση στη στόχευση αμάχων αλλά και πολιτικών υποδομών» υποστήριξε ο Cleverly.
Ερωτηθείς μάλιστα αν συμμερίζεται την εκτίμηση Ουκρανού αξιωματούχου ότι έως τον Μάιο ο πόλεμος θα έχει τελειώσει, ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κανείς τέτοιες προβλέψεις, τονίζοντας ότι η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο Putin θα αποτύχει στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης