Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Sewing (Deutsche Bank): Οικονομική καθίζηση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία – Πιο έντονες οι συνέπειες το β’ 6μηνο του 2022

Προειδοποίηση Sewing (Deutsche Bank): Οικονομική καθίζηση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία –  Πιο έντονες οι συνέπειες το β’ 6μηνο του 2022
Ο Γερμανός τραπεζίτης προειδοποιεί και κατά των αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Οι πλήρεις οικονομικές συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές αργότερα το 2022, προειδοποίησε ο Christian Sewing, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Πολλές παρενέργειες αυτού του πολέμου θα γίνουν εμφανείς μόνο το δεύτερο εξάμηνο του έτους», είπε ο Sewing όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει ύφεση στην περίπτωση συνέχισης του πολέμου.
«Η κατανάλωση θα μειωθεί, ο πληθωρισμός θα αυξηθεί ούτως ή άλλως και μπορεί να παραμείνει πάνω από το 5% για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».
Ο εφοδιασμός θα είναι επίσης περιορισμένος λόγω της διαταραχής στις εφοδιαστικές αλυσίδες πρόσθεσε.

Προειδοποίηση κατά των κυρώσεων

Ο Γερμανός τραπεζίτης προειδοποιεί και κατά των αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία.
«Πρέπει πρώτα να αφήσουμε τις ανακοινωθείσες κυρώσεις να λειτουργήσουν».
«Έκαναν τεράστια ζημιά στη ρωσική οικονομία αλλά αυτές οι κυρώσεις θα έχουν επίσης αρνητικό αντίκτυπο σε εμάς, και αυτό πρέπει να το υπομείνουμε», παρατήρησε.
«Πρέπει να ελέγχουμε ξανά και ξανά αν χρειαζόμαστε ακόμη αυστηρότερες κυρώσεις.
Αλλά είναι επίσης σαφές για εμάς ότι εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τις κρίνει απαραίτητες, θα τις υποστηρίξουμε», υπογράμμισε.

Κατά της απενεργοποίησης του Nord Stream 1

Ο Sewing επέκρινε την πρόταση για απενεργοποίηση του αγωγού Nord Stream 1.
«Αν απενεργοποιήσουμε τον Nord Stream 1, αυτό δεν θα σήμαινε το τέλος της ρωσικής προμήθειας φυσικού αερίου στη Γερμανία, αλλά θα οδηγούσε σύντομα σε μεγάλα προβλήματα ενεργειακού εφοδιασμού και σημαντικά υψηλότερες τιμές στη χώρα μας», τόνισε.

Πυρηνική ενέργεια

Σύμφωνα με τον Sewing, η ενεργειακή ασφάλεια πρέπει να διαδραματίσει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο μέλλον.
Προειδοποίησε κατά του κατηγορηματικού αποκλεισμού της πυρηνικής ενέργειας: «Θα πρέπει να τοποθετηθούμε ευρύτερα.
Πρώτα και κύρια, πρέπει επομένως να επενδύσουμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να τις επεκτείνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», σημείωσε.
Θα πρέπει όμως να μιλήσουμε και για άλλες εναλλακτικές, συνέχισε.
«Είναι πραγματικά οι σύγχρονοι πυρηνικοί σταθμοί τόσο ασφαλείς όσο λένε; Θα ήταν τότε μια χρήσιμη προσθήκη;
Μια χώρα υψηλής τεχνολογίας όπως η Γερμανία πρέπει τουλάχιστον να το ελέγξει αυτό και δεν πρέπει να αποκλείσει κατηγορηματικά την πυρηνική ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά ο Sewing.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης