Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Απάνθρωπες συνθήκες στη Μαριούπολη – Προχωράμε βήμα – βήμα μπροστά στις διαπραγματεύσεις

Zelensky (Ουκρανία): Απάνθρωπες συνθήκες στη Μαριούπολη – Προχωράμε βήμα – βήμα μπροστά στις διαπραγματεύσεις
Παραμένουν 100.000 άμαχοι στη Μαριούπολη χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Για συνεχή βομβαρδισμό της Μαριούπολης από το ρωσικό στρατό έκανε λόγο στο τελευταίο διάγγελμα του στον ουκρανικό λαό ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelesnky, ο οποίος κατηγόρησε τους Ρώσους ότι σταμάτησαν ανθρωπιστικό κομβόι περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης.
Σύμφωνα με τον Zelensky αυτή τη στιγμή στην πόλη παραμένουν περίπου 100.000 άμαχοι, οι οποίοι, όπως είπε, ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες.
«Σήμερα υπάρχουν 100.000 άνθρωποι στην πόλη.
Σε απάνθρωπες συνθήκες.
Σε απόλυτο αποκλεισμό.
Χωρίς τροφή, νερό, φάρμακα.
Υπό συνεχείς βομβαρδισμούς» είπε ο Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως Ουκρανοί αξιωματούχοι προσπαθούν συνεχώς να οργανώσουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την εκκένωση της πόλης, αν και οι προσπάθειες αυτές, όπως είπε, υπονομεύονται από τους διαρκείς βομβαρδισμούς.
«Δυστυχώς, σχεδόν όλες οι προσπάθειες μας σαμποτάρονται από τους Ρώσους κατακτητές» ανέφερε ο Zelensky, υποστηρίζοντας πως οδηγοί λεωφορείων και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης έχουν συλληφθεί.

Αποχώρησαν περισσότεροι από 7.000

Πάντως ο Zelensky υποστήριξε πως περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν από τη Μαριούπολη τις τελευταίες ώρες, αναφέροντας πως συνεχίζονται παρά τις δυσκολίες οι προσπάθειες για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και από άλλες πόλεις, όπως από το Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Ζαπορίζια και τις περιοχές του Λουχάνσκ.

Προχωράμε βήμα – βήμα στις διαπραγματεύσεις

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, επισημαίνοντας πως συνεχίζει να εργάζεται για να ωθήσει τη Ρωσία στην ειρήνη και να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον απάνθρωπο πόλεμο.
Όπως είπε, οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου είναι δύσκολες και ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται από έντονη αντιπαράθεση, αλλά συμπλήρωσε ότι «βήμα-βήμα προχωράμε μπροστά».
«Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες γίνονται καθημερινά.
Είναι πολύ σκληρό, μερικές φορές σκανδαλώδες.
Αλλά βήμα – βήμα προχωράμε μπροστά» είπε ο Zelensky, επισημαίνοντας πως στις τρεις συνόδους κορυφής αυτής της εβδομάδας (ΝΑΤΟ, ΕΕ, G7) αναμένονται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και νέα πακέτα στήριξης της Ουκρανίας.
«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όσο μπορούμε.
Μέχρι το τέλος.
Θαρραλέα και ανοιχτά.
Σε όλες αυτές τις πλατφόρμες.
Με γεμάτη ενέργεια.
Με όλες μας τις δυνάμεις.
Και δεν θα κουραστούμε.
Θα ξεκουραστούμε όταν κερδίσουμε.
Και σίγουρα θα γίνει» τόνισε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης