Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο και όμως Ουκρανικό – Ρώσος στρατιώτης ζήτησε 10.000 δολάρια για να πουλήσει ένα τανκς σε πλήρη λειτουργία

Απίστευτο και όμως Ουκρανικό – Ρώσος στρατιώτης ζήτησε 10.000 δολάρια για να πουλήσει ένα τανκς σε πλήρη λειτουργία
Στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση κυριαρχούν σε βαθμό που ενίοτε υπάρχει δυσκολία να διαχωριστεί η αλήθεια από τα fake news

Ένας Ρώσος στρατιώτης πούλησε ένα τανκ στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις με αντάλλαγμα 10.000 δολάρια, ανέφεραν ουκρανικές πηγές.
Ένα μέλος των ρωσικών δυνάμεων – τον οποίο προσδιόρισε ως «Misha», συντομογραφία του Mikhail – παρέδωσε οικειοθελώς ένα επιχειρησιακό κύριο άρμα μάχης στον ουκρανικό στρατό.
Ο Misha είχε τηλεφωνήσει στο ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών πριν από λίγες ημέρες για υποβάλλει την προσφορά, η οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας.
Στη συνέχεια δόθηκε στον Ρώσο στρατιώτη ένα σημείο συνάντησης.
«Αποδείχθηκε ότι έμεινε μόνος από το πλήρωμα του τανκς, οι υπόλοιποι είχαν μεταφερθεί αλλού.
Δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Ρωσία γιατί ο διοικητής του είπε ότι θα τον πυροβολούσε και θα τον καταγράψει ως απώλεια στην μάχη.
Ωστόσο πολλά από αυτά που υποστηρίζουν οι ουκρανικές πηγές μπορεί να είναι προπαγάνδα.
Στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση κυριαρχούν σε βαθμό που ενίοτε υπάρχει δυσκολία να διαχωριστεί η αλήθεια από τα fake news.
Ο Ρώσος στρατιώτης θα λάβει επίσης 10.000 δολάρια μετά το τέλος του πολέμου και την ευκαιρία να υποβάλει αίτηση για υπηκοότητα.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία έχει υποσχεθεί περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε όσους πετούν μαχητικά αεροσκάφη στα χέρια του ουκρανικού στρατού και 500.000 δολάρια για ελικόπτερα, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της κεντρικής κρατικής στρατιωτικής εταιρείας της Ουκρανίας.
Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε ότι η προσφορά είναι ανοιχτή σε όλους όσους είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό και ζήτησε από τους χρήστες να διαδώσουν το μήνυμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι θα πληρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για «κάθε πολεμικό κλεμμένο ή αποκτήθηκε ως τρόπαιο» αεροσκάφος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και 500.000 δολάρια για «κάθε μαχητικό ελικόπτερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης