Τελευταία Νέα
Διεθνή

Olaf Scholz: Η Μόσχα έχει πανικοβληθεί με την ενεργειακή αποσύνδεση της Ε.Ε. από τη Ρωσία

Olaf Scholz: Η Μόσχα έχει πανικοβληθεί με την ενεργειακή αποσύνδεση της Ε.Ε. από τη Ρωσία

Στην περίπτωση του φυσικού αερίου, ωστόσο, θα χρειαζόταν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2024 για να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Ρωσία

Σχετικά Άρθρα
«Η ηγεσία της Ρωσίας δείχνει σημάδια πανικού σχετικά με το πόσο γρήγορα η Ε.Ε. και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι αποσυνδέονται από τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα που είναι ζωτικής σημασίας για τα οικονομικά της Μόσχας», είπε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz στους ηγέτες της Ε.Ε. στη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με το Politico.
Τα σχόλια του Scholz ήρθαν μερικές ώρες αφότου ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Robert Habeck είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι οι γερμανικές ενεργειακές εταιρείες παραιτούνται από τα συμβόλαιά τους με τους Ρώσους προμηθευτές πετρελαίου και άνθρακα με «ταχύ ρυθμό», πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι σχεδόν απαλλαγμένη από εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και άνθρακα μέχρι το τέλος του 2022.
Στην περίπτωση του φυσικού αερίου, ωστόσο, θα χρειαζόταν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2024 για να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Ρωσία, είπε ο Habeck.
Ο Scholz, στις συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών με τους ηγέτες της Ε.Ε., αναγνώρισε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε χρόνια για να γίνει πλήρως ανεξάρτητη η Ευρώπη από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό, δήλωσε ένας αξιωματούχος μετά τη συζήτηση.
Ο Γερμανός καγκελάριος απέρριψε την επιβολή άμεσης απαγόρευσης της Ε.Ε. στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, λέγοντας ότι θα έπληττε την Ευρώπη πιο σκληρά από ότι τη Ρωσία, και αντ’ αυτού υποστήριξε ότι «η Γερμανία αποσύρει τα μέτρα για να μειώσει την εξάρτησή της από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό το συντομότερο δυνατό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης