Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το FFP καταργείται - Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα για τους «μεγάλους» και για τους… Έλληνες

Το FFP καταργείται - Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα για τους «μεγάλους» και για τους… Έλληνες
Το Financial Fair Play μας χαιρετάει. Την θέση του θα πάρουν νέα μέτρα που προβλέπουν ανώτατο όριο δαπανών για μεταγραφές και μισθούς στο 70% των συνολικών εσόδων ενός συλλόγου. Πώς μεταφράζεται αυτό για τους «μεγάλους» και πώς για τις ελληνικές ομάδες;

Παρά τις «υποσχέσεις» του Αλεξάντερ Τσέφεριν, προέδρου της UEFA, για περιορισμό των οικονομικά ισχυρών συλλόγων, τα νέα μέτρα μάλλον τους… χαλαρώνουν. Κάθε ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός σύλλογος θα είναι αναγκασμένος, από την στιγμή που οι προτάσεις επικυρωθούν επίσημα, να ξοδεύει μέχρι και το 70% των εσόδων του σε σχετικές με το άθλημα συναλλαγές, δηλαδή σε μισθούς και μεταγραφές. Πολύ απλά, αν βγάζεις, ξοδεύεις!

Ας μιλήσουμε με αριθμούς…

Σύμφωνα με την Deloitte, «πρωταθλήτρια» εσόδων για την περίοδο 2020-21 ήταν η Μάντσεστερ Σίτι με 644 εκατομμύρια ευρώ. Με απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει πως, αν τα μέτρα ήταν σε ισχύ από πέρσι, το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να ξοδέψει περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ. Με τους ετήσιους μισθούς των «πολιτών» (αυτή τη στιγμή) να αγγίζουν τα 165 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Capology, θα περίσσευαν 285 εκατομμύρια, χωρίς μάλιστα να υπολογίζουμε πιθανές αποχωρήσεις παικτών! 

Διαβάστε περισσότερα στο BNSports

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης