Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Houthis με drones και πυραύλους σε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά και στο ελληνόκτητο πλοίο Cyclades

Επίθεση Houthis με drones και πυραύλους σε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά και στο ελληνόκτητο πλοίο Cyclades
Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματίες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων
(upd2) Επίθεση με πυραύλους και drones κατά δύο αμερικανικών αντιτορπιλικών και του ελληνόκτητου πλοίου Cyclades εξαπέλυσαν οι Houthis, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές ή τραυματίες.
Σύμφωνα με την CENTCOM, την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στην περιοχή, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν drones που εξαπέλυσαν οι Houthis κατά των αμερικανικών αντιτορπιλικών USS Philippine Sea και USS Laboon στην Ερυθρά Θάλασσα.
Επιπλέον, η CENTCOM ανακοίνωσε ότι οι Houthis επιτέθηκαν με τρεις πυραύλους και τρία drones κατά του ελληνόκτητου πλοίου CYCLADES που έπλεε υπό σημαία Μάλτας στην Ερυθρά Θάλασσα και κατά του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Orion στον Ινδικό Ωκεανό.
Όπως έγινε γνωστό, κανένα από τα πολεμικά ή εμπορικά πλοία δεν υπέστη ζημιές ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Πολύ κοντά στο ελληνόκτητο πλοίο

Πληροφορίες από τη βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO, αναφέρουν πως ένα βλήμα έπεσε πολύ κοντά στο ελληνόκτητο πλοίο, το οποίο τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν περίπου 54 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από την πόλη Moha.
Και η UKMTO ανέφερε πως το πλοίο δεν υπέστη ζημιές και ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.
Από την πλευρά της η Ambrey, εταιρεία ναυτικής ασφάλειας, υποστήριξε πως το εμπορικό πλοίο έγινε στόχος τριών βαλλιστικών πυραύλων, επισημαίνοντας πως στοχοποιήθηκε διότι έχει χρησιμοποιηθεί για εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ.
Κατόπιν της επίθεσης, το πλοίο φέρεται να συνέχισε κανονικά την πορεία του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης