Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία): Θέλουμε συμφωνία με τη Ρωσία για την Κριμαία – Οκτώ εγγυήτριες δυνάμεις

Podolyak (Ουκρανία): Θέλουμε συμφωνία με τη Ρωσία για την Κριμαία – Οκτώ εγγυήτριες δυνάμεις
Το ζήτημα της Κριμαίας θα εξεταστεί διαφορετικά στις διαπραγματεύσεις είπε ο Podolyak

Τη θέση πως η Ουκρανία θέλει να επιτύχει μια συμφωνία με τη Ρωσία για τη Κριμαία διατύπωσε ο M. Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, τονίζοντας ότι η Κριμαία είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί ξεχωριστά στις διαπραγματεύσεις.
«Για την Κριμαία, πρώτα θέλουμε ένα δημοψήφισμα, μετά την έγκριση των εγγυητριών δυνάμεων και μετά θα αποφασίσει το Κοινοβούλιο μας» είπε ο Podolyak, υποστηρίζοντας πως «θέλουμε μια συμφωνία με τη Ρωσία για την Κριμαία».
«Δεν θέλουμε να λύσουμε με πόλεμο το θέμα της Κριμαίας» υποστήριξε ο Podolyak, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία».
«Έχουμε ήδη αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις εγγυήτριες δυνάμεις» φέρεται να υποστήριξε ο Podolyak, τονίζοντας ότι το Κίεβο επιθυμεί να οριστούν 8 εγγυήτριες δυνάμεις μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σημείωσε πως «ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα με τη ρωσική πλευρά» και ότι «δεν έχουμε λάβει καμία έγκριση από αυτούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης