Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύριο, 1/4, η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κίνας

Αύριο, 1/4, η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κίνας
Oι συζητήσεις κατά τη σύνοδο κορυφής αναμένεται να επικεντρωθούν στην επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και στις αρνητικές επιπτώσεις της.

Η 23η διμερής σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκή Ένωσης - Κίνας πραγματοποιείτα αύριο 1/1, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ursula fon der Layen Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel, συνοδευόμενοι από τον Ύπατο Εκπρόσωπο κ. Jojep Borrell, θα διεξαγάγουν συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Κίνας κ. Li Ketsiang ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κίνας κ. Xu Jinping.
«
Δεδομένης της σοβαρότητας των πρόσφατων εξελίξεων, οι συζητήσεις κατά τη σύνοδο κορυφής αναμένεται να επικεντρωθούν στην αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και στις αρνητικές επιπτώσεις της στο βασιζόμενο σε κανόνες σύστημα, στην παγκόσμια ασφάλεια και στην οικονομία», αναφέρει η ευρωπαϊκή ανακοίνωση.
Οι ηγέτες της ΕΕ και της Κίνας αναμένεται επίσης να επανεξετάσουν την ολοκληρωμένη διμερή ατζέντα ΕΕ-Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων, της δράσης για το κλίμα, της ψηφιακής τεχνολογίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία, καθώς και περιφερειακών ζητημάτων.
Η Πρόεδρος κ. fon der Layen και ο Πρόεδρος κ. Michel θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης