Διεθνή

Ουκρανία: Πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό – Πλήγμα σε κρίσιμης σημασίας υποδομές

Ουκρανία: Πύραυλοι έπληξαν την  Οδησσό – Πλήγμα σε κρίσιμης σημασίας υποδομές
Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να καταλάβουν τα ανατολικά και νότια τμήματα της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, V. Zelensky

Πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό νωρίς το πρωί της Κυριακής 3/4, όπως ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Επλήγη μία από τις «κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις υποδομής» της πόλης επλήγη, δήλωσε στη δημόσια ουκρανική ραδιοτηλεόραση ο εκπρόσωπος της περιφεριακής διοίκησης, Sergey Bratchuk, προσθέτοντας πως «ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν θύματα».
Οι εκρήξεις, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, σημειώθηκαν γύρω στις 6 το πρωί και τουλάχιστον τρεις στήλες καπνού και φλόγες φαίνονται να υψώνονται από μια βιομηχανική ζώνη.
Εργαζόμενη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης ανέφερε ότι άκουσε ένα αεροπλάνο, όμως ένας στρατιωτικός κοντά στο σημείο υποστήριξε πως επρόκειτο για ρουκέτα ή για πύραυλο.
«Η Οδησσός δέχθηκε επίθεση από τον αέρα. Πυρκαγιές σημειώθηκαν σε ορισμένες ζώνες. Ένα μέρος των πυραύλων κατερρίφη από την αντιαεροπορική άμυνα. Συνιστάται να κλείσετε τα παράθυρα», έγραψε ο Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Zelensky: Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν καταλάβουν το ανατολικό και νότιο τμήμα της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να καταλάβουν τα ανατολικά και νότια τμήματα της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, V. Zelensky.
Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του ότι τα δυτικά κράτη δεν έχουν παράσχει στο Κίεβο επαρκή αριθμό αντιπυραυλικών συστημάτων, ενώ επαίνεσε τις δυνάμεις που υπερασπίζονται την Μαριούπολη, λέγοντας ότι η αντίστασή τους επέτρεπε σε άλλες πόλεις να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο.
Γενικό επιτελείο ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων: Μείωση της έντασης των ρωσικών αεροπορικών και πυραυλικών βομβαρισμών
Η ένταση των ρωσικών αεροπορικών και πυραύλων έχει μειωθεί, όπως ανέφερε στις 2/4 το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η Μόσχα συνεχίζει να αποσύρει στρατιωτικές της μονάδες από τη βόρεια Ουκρανία.
Σε μια ανάρτηση στο Facebook, το γενικό επιτελείο ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις που υποχωρούν τοποθετούν νάρκες σε δρόμους και σε ορισμένους οικισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης