Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Εντοπίστηκε στη Βρετανία η υπερμεταδοτική παραλλαγή «Covid Xe» που συνδυάζει πολλές μεταλλάξεις μαζί

Νέα εξέλιξη: Εντοπίστηκε στη Βρετανία η υπερμεταδοτική παραλλαγή «Covid Xe» που συνδυάζει πολλές μεταλλάξεις μαζί
Η XE είναι ένα «ανασυνδυασμένο» στέλεχος - δηλαδή, μια μετάλλαξη που συνδυάζει χαρακτηριστικά των υπο- όμικρον BA.1 και BA.2 - Οι μεταλλάξεις εμφανίζονται όταν ένας ασθενής μολύνεται από πολλαπλές παραλλαγές του COVID ταυτόχρονα
Σχετικά Άρθρα
Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι το θρίλερ της πανδημίας του κορωνοϊού, με έναν ιό ο οποίος φαίνεται ότι θα βρίσκεται μαζί για πολύ καιρό ακόμα ή ακόμα ... και εφ'όρου ζωής.
Μια νέα εξέλιξη έρχεται στο προσκήνιο από την επιστημονική κοινότητα που εντόπισε τους λόγους για την νέα έξαρση στα κρούσματα που παρατηρείται σε χώρες όπως η Βρετανία, η Κίνα, αλλά και οι ΗΠΑ.

Aυτό καθώς μια νέα παραλλαγή επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο.Το νέο μεταλλαγμένο, που φέρει την ονομασία XE δηλαδή το δικό «Ξ» μας από την ελληνική αλφάβητο, μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από οποιοδήποτε στέλεχος του COVID μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και τις τοπικές υγειονομικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνδυασμός... μεταλλάξεων

Η XE είναι ένα "ανασυνδυασμένο" στέλεχος - δηλαδή, μια μετάλλαξη που συνδυάζει χαρακτηριστικά των υπο-strans όμικρον BA.1 και BA.2. Οι ανασυνδυασμένες μεταλλάξεις εμφανίζονται όταν ένας ασθενής μολύνεται από πολλαπλές παραλλαγές του COVID ταυτόχρονα.
Οι παραλλαγές διασταυρώνονται και συνδυάζουν το γενετικό τους υλικό κατά την αντιγραφή, σχηματίζοντας ένα εντελώς νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.
Μια ομάδα ερευνητών από το Ηνωμένο Βασίλειο είπε το ίδιο σε ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.
Η υπηρεσία υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι το XE εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιανουαρίου. Από τότε, έχουν αναφερθεί 637 περιπτώσεις της νέας παραλλαγής.
Οι αρχές δήλωσαν ότι 4,9 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από τον COVID την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαρτίου - δηλαδή 600.000 περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.
Παρά την ολοένα και πιο διαδεδομένη χρήση των οικιακών τεστ COVID, που καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολο για τις αρχές να παρακολουθούν τον πραγματικό αριθμό λοιμώξεων, τα παγκόσμια κρούσματα COVID την Κυριακή ξεπέρασαν τα 490 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins. Εν τω μεταξύ, ο κόσμος έχει επιβεβαιώσει πάνω από 6,15 εκατομμύρια θανάτους που αποδίδονται στον ιό.

Ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 στη Βρετανία - Αγγίζουν σχεδόν τα 5 εκατομμύρια οι νέες μολύνσεις

Οι εβδομαδιαίες μολύνσεις από την Covid-19 έφτασαν σε επίπεδο-ρεκόρ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη Μαρτίου, με σχεδόν 5 εκατομμύρια Βρετανούς να μολύνθηκαν από κορωνοϊό μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαρτίου, ένας στους 13 ανθρώπους στην Αγγλία είχε Covid, από έναν στους 16 την προηγούμενη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, ένας στους 12 Σκωτσέζους είχε Covid και ένας στους 14 Ουαλούς πολίτες μολύνθηκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ONS που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.
Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, συνολικά, 4,9 εκατομμύρια Βρετανοί μολύνθηκαν από τον ιό την εβδομάδα έως τις 26 Μαρτίου, αύξηση 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης που καταγράφηκε σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Τα τρέχοντα επίπεδα μόλυνσης επισκιάζουν αυτά που καταγράφηκαν όταν το πρώτο κύμα Oμικρον έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Ιανουαρίου, οπότε 4,3 εκατομμύρια είχαν Covid σε μία μόνο εβδομάδα.Τα ποσοστά μόλυνσης σημειώνουν ρεκόρ καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει τη στρατηγική της «Living with Covid» στην Αγγλία, τερματίζοντας τα δωρεάν, καθολικά τεστ και αλλάζοντας τις οδηγίες σε ό,τι αφορά την καραντίνα. Τα άλλα κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζονται επίσης να περιορίσουν την πρόσβαση σε δωρεάν τεστ αργότερα την άνοιξη.

Επανήλθαν τα lockdowns στην Κίνα για τον covid 19

Όλη η Σαγκάη μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας με 26 εκατ κατοίκους βρίσκεται σε καραντίνα
Οι γραφειοκράτες του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας που είναι υπεύθυνοι για τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, τη Σαγκάη, επέκτειναν τα lockdowns για τον COVID-19 και για τα 26 εκατομμύρια κατοίκους.
Η πόλη ξεκίνησε ένα lockdown πολλαπλών σταδίων στις 28 Μαρτίου, καλύπτοντας αρχικά τις ανατολικές συνοικίες της Σαγκάης και έκτοτε επεκτάθηκε σε όλη την πόλη.
Νέα πλάνα από drone δείχνει την έκταση των lockdowns, μετατρέποντάς την σε μια πόλη φάντασμα.

Η Σαγκάη απέτυχε να περιορίσει την πανδημία και ειδικά την μετάλλαξη Omicron.
Οι αξιωματούχοι του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας εστιάζουν στην πολιτική μηδενικού COVID-19 κλείνοντας ολόκληρη την πόλη, ανατρέποντας την καθημερινή ζωή και κλείνοντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Ο στρατός και χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν κληθεί για μαζικές εξετάσεις.

Πλάνα από drones καταγράφουν τον τελευταίο γύρο καραντίνας, στην Σαγκάη, δύο χρόνια μετά την πανδημία οι απαράδεκτες πολιτικές των lockdowns επανέρχονται

Η διασύνδεση της Σαγκάης και της παγκόσμιας οικονομίας είναι πολύπλευρη που μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα και θα μπορούσε να επιδεινώσει τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού για τις δυτικές οικονομίες σε συνδυασμό με τις κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης