Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Οι Ρώσοι θέλουν να εξαφανίσουν το Donbass – Στη ζώνη του ρουβλίου Χερσώνα, Ζαπορίζιγια

Zelensky (Ουκρανία): Οι Ρώσοι θέλουν να εξαφανίσουν το Donbass – Στη ζώνη του ρουβλίου Χερσώνα, Ζαπορίζιγια
Στείλτε μας όπλα, κάθε καθυστέρηση δίνει την άδεια στους Ρώσους να αφαιρούν ζωές είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Έκκληση στη Δύση να στείλει το συντομότερο δυνατό όπλα στην Ουκρανία απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος προειδοποίησε ότι επίκειται μια ευρείας κλίμακας ρωσική επίθεση, με τους Ρώσους να θέλουν να «τελειώσουν» και να εξαφανίσουν από τον χάρτη το Donbass.
«Τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται για μια επιθετική στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά της χώρας.
Πρόκειται να αρχίσει άμεσα.
Θέλουν κυριολεκτικά να τελειώσουν και να εξαφανίσουν το Donbass.
Θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα που κάποτε έδιναν δόξα σε αυτή τη βιομηχανική περιοχή.
Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα καταστρέφουν τη Μαριούπολη, θέλουν να εξαφανίσουν από το χάρτη και άλλες πόλεις και κοινότητες στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ» είπε στο διάγγελμα του προς τον ουκρανικό λαό ο Zelensky, ο οποίος πάντως επανέλαβε πως οι Ουκρανοί είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Στείλτε όπλα

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στη Δύση να στείλουν άμεσα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.
«Κάθε καθυστέρηση (των παραδόσεων) όπλων, κάθε πολιτική καθυστέρηση δίνει την άδεια στη Ρωσία να αφαιρέσει ζωές Ουκρανών.
Έτσι το μεταφράζει η Ρωσία» είπε ο Zelensky, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμάχους εκείνους που «αληθινά βοηθούν όπως μπορούν».
«Όσοι έχουν όπλα και πυρομαχικά που χρειαζόμαστε και καθυστερούν να μας τα προμηθεύσουν πρέπει να ξέρουν ότι η μοίρα αυτής της μάχης εξαρτάται κι από αυτούς.
Η μοίρα ανθρώπων που μπορούν να σωθούν» ανέφερε ο Zelensky.

Στη ζώνη του ρουβλίου Χερσώνα, Ζαπορίζιγια

Εν τω μεταξύ, ο Zelensky υποστήριξε ότι οι περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζιγια στα νότια της Ουκρανίας μεταφέρονται στη «ζώνη του ρουβλίου» και υπάγονται στη ρωσική διοίκηση.
Σύμφωνα με τον Zelensky, οι ενέργειες αυτές ακολουθούν το παράδειγμα των αυτονομιστικών Λαϊκών Δημοκρατιών σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.
Σημειώνεται πως τις προηγούμενες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Χερσώνας, οι Ρώσοι είχαν δώσει σε κατοίκους χρηματικά ποσά σε ρούβλια προκειμένου να μπορούν έκτακτες συναλλαγές τους, όπως αγορά τροφίμων, φαρμάκων, κοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης