Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Ανεξαρτησία Kherson, Zaporizhzhia θέλουν οι Ρώσοι μέσω ψευτοδημοψηφισμάτων

Zelensky: Ανεξαρτησία Kherson, Zaporizhzhia θέλουν οι Ρώσοι μέσω ψευτοδημοψηφισμάτων
Οι κάτοικοι των κατεχόμενων περιοχών να μη δίνουν κανένα προσωπικό στοιχείο είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία θέλει να πραγματοποιήσει «ψευτοδημοψίσματα» στις επαρχίες Kherson και Zaporizhzhia για την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία, όπως συνέβη με τις επαρχίες Donetsk και Luhansk αλλά και την Κριμαία το 2014, υποστήριξε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Μάλιστα ο Zelensky κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες σε αυτές τις περιοχές να μη δίνουν κανένα στοιχείο και προσωπικό τους δεδομένο, όπως για παράδειγμα οι αύξοντες αριθμοί των διαβατηρίων τους, όταν τους τα ζητούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
«Δεν θέλουν απλώς να κάνουν απογραφή (...).
Ούτε να σας μοιράσουν ανθρωπιστική βοήθεια οποιοδήποτε είδους.
Πρόκειται για τη χάλκευση ενός λεγόμενου δημοψηφίσματος στην επικράτειά μας, αν φθάσει διαταγή από τη Μόσχα να οργανωθεί αυτή η κωμωδία» υποστήριξε ο Zelensky.

Καμία νέα προσάρτηση

Η Ουκρανία κατηγόρησε στις αρχές Μαρτίου πως επιδιώκει να σκηνοθετήσει στη Χερσώνα «δημοψήφισμα» παρόμοιο με αυτό που διοργάνωσε το 2014 στην Κριμαία όταν και προχώρησε στην προσάρτηση της, η οποία χαρακτηρίζεται παράνομη από την Ουκρανία και τη Δύση.
Στην ανατολική Ουκρανία, οι δύο περιφέρειες των φιλορώσων αυτονομιστών Donetsk και Luhansk έχουν ήδη ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους ως «λαϊκές δημοκρατίες», έπειτα από δημοψηφίσματα που επίσης χαρακτηρίζουν άκυρα, ως μη γενόμενα, το Κίεβο και η διεθνής κοινότητα.
«Δεν θα υπάρξει λαϊκή δημοκρατία της Χερσώνας.
Αν κάποιος θελήσει νέα προσάρτηση, νέες ακόμη πιο ισχυρές κυρώσεις θα πλήξουν τη Ρωσία» είπε ο Zelensky, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Ορθοδόξων, αν και σημείωσε ότι εξακολουθεί να τρέφει ελπίδες για ειρήνευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης