Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στην Ιερουσαλήμ – Νέες συγκρούσεις Ισραηλινών – Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμενών

Ένταση στην Ιερουσαλήμ – Νέες συγκρούσεις Ισραηλινών – Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμενών
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, κυρίως Παλαιστίνιοι, έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις της τελευταίας εβδομάδας
Σχετικά Άρθρα

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ όπου εδώ και ένα μήνα καταγράφονται συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους στην Πλατεία των Τεμενών.
Επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και Παλαιστίνιων διαδηλωτών καταγράφηκαν και σήμερα Παρασκευή 22/4, όταν δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας εισήλθαν στον χώρο της Πλατείας - τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ και ιερότερο τόπο για τους Εβραίους, στην παράδοση των οποίων είναι γνωστός με το όνομα Όρος του Ναού – με τους Παλαιστινίους να τους επιτίθενται με πέτρες.
Μάλιστα τα ξημερώματα, επίθεση με πέτρες υπήρξε και στο Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο προσευχής για τους Εβραίους, κοντά στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην Πλατεία για τρίτη κατά σειρά Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού – που συμπίπτει με τους εορτασμούς για το Πεσάχ.
Την τελευταία εβδομάδα, πάνω από 200 άτομα, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μέσα και γύρω από την Πλατεία των Τεμενών, ενώ παράλληλα εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, το οποίο απάντησε με χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας.
Σημειώνεται πως οι Παλαιστίνιοι και πολλές μουσουλμανικές χώρες θεωρούν πρόκληση την παρουσία των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας αλλά και των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στην Πλατεία των Τεμενών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης