Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσιες στην Ουκρανία, που ξεπερνούν κάθε λογική - Θα υπάρξουν αμέτρητα θύματα

Ρωσία: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσιες στην Ουκρανία, που ξεπερνούν κάθε λογική  - Θα υπάρξουν αμέτρητα θύματα
Κάθε θύμα της προβοκάτσιας θα βαρύνει τη συνείδηση των Αμερικανών στρατηγών στα γραφεία του Λευκού Οίκου, του State Department και του Πενταγώνου
Σχετικά Άρθρα

Oι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επεξεργάζονται το τελικό σχέδιο των προκλήσεων στις οποίες σχεδιάζουν να προχωρήσουν στη Ρωσία, σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, επικαλούμενη στοιχεία από το υπουργείο Άμυνας.
«Οι πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύθηκαν αποδεικνύουν ξεκάθαρα: η Ουάσιγκτον, σε στενό συντονισμό με τους εταίρους του ΝΑΤΟ, έχει προχωρήσει σε ένα τελικό στάδιο σχεδίασης προκλήσεων στην Ουκρανία που θα πρέπει να πείσει την παγκόσμια κοινότητα ότι «η Ρωσία χρησιμοποιεί βιολογικά και χημικά όπλα», σημείωσε.

Προβοκάτσια πέρα από κάθε λογική

Τόνισε ότι το αρχικό σχέδιο της Ουάσιγκτον περιελάμβανε οικονομική πίεση στη Ρωσία για να αναγκάσει τη Μόσχα «να επανεξετάσει πλήρως τα νόμιμα συμφέροντα στη σφαίρα της ασφάλειας».
«Δεν λειτούργησε. Τώρα οι ΗΠΑ προχωρούν στο σχέδιο των όπλων μαζικής καταστροφής (WMD), σε παιχνίδια πέρα από την κόκκινη γραμμή», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Αμέτρητα θύματα

«Αν συμβεί αυτό, θα υπάρξουν αμέτρητα θύματα.
Και καθένα από αυτά τα θύματα θα βαρύνει τη συνείδηση των Αμερικανών στρατηγών στα γραφεία του Λευκού Οίκου, του State Department και του Πενταγώνου, και στη συνείδηση, αν έχει μείνει κάτι από αυτό. , στις μαριονέτες τους στο Κίεβο», πρόσθεσε.

Η σκοποθεσία

«Η σκηνοθεσία της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής από την ουκρανική ηγεσία έχει στόχο να ενοχοποιήσει τη Ρωσία για χρήση απαγορευμένων τύπων όπλων με στόχο την οικονομική και πολιτική της απομόνωση,δήλωσε ο Αρχηγός της ρωσικής μονάδας του Στρατού για τον Έλεγχο της Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας Igor Kirillov.
Ο Kirillov επισήμανε ότι η άσκηση πίεσης το επόμενο διάστη μα σε χώρες πιστές και φιλικές προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας, αναγκάζοντάς τις να επιβάλουν κυρώσεις είναι ένα πιθανό σενάριο.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ρωσία κατέστρεψε ολοσχερώς το χημικό της οπλοστάσιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, κάτι που επιβεβαιώθηκε από πιστοποιητικό του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Τα τρία σενάρια

Ο Kirillov παρουσιάσε τα τρία σενάρια που έχει υπόψη του το ΝΑΤΟ για να κατηγορήσει τη Ρωσία για παράνομη ρήσ όπλων.
Το πρώτο είναι ένα «σκηνοθετημένο περιστατικό υπό ψεύτικη σημαία», το πιο πιθανό, σύμφωνα με τον ίδιο
Το δεύτερο είναι «μυστική χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μικρούς όγκους» για την καταστολή της ικανότητας αντίστασης στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης επιχειρησιακής αποστολής.
Το τρίτο, και το λιγότερο πιθανό σενάριο, είναι «μια απροκάλυπτη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής στο πεδίο της μάχης» σε περίπτωση που τα συμβατικά όπλα αποτύχουν, πιθανότατα σε μια ζώνη μάχης», είπε.
Σύμφωνα με τον Kirillov, το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει πραγματική χρήση χημικών και βιολογικών όπλων με απώλειες στον πληθυσμό ή σκηνοθετημένη δολιοφθορά υποτίθαται από τη Ρωσία σε ουκρανικές εγκαταστάσεις που εμπλέκονται στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για όπλα μαζικής καταστροφής.
Αυτό το σενάριο αναφέρεται σε χημικές και βιολογικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο και το Κίεβο.
Δεν μπορούν να αποκλειστούν προκλήσεις σε εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας, κυρίως στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Ραδιανεργά απόβλητα στο Dnepropetrovsk

Επιπλέον, η ουκρανική ηγεσία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτεθεί στην αποθήκευση ραδιενεργών αποβλήτων στο χημικό εργοστάσιο Pridnestrovsky στον οικισμό Kamenskoye στην περιοχή Dnepropetrovsk, δήλωσε ο Kirillov.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παρπυσίασε έγγραφο που επιβεβαιώνει την κρίσιμη κατάσταση των αποθηκών και την υπεξαίρεση των κονδυλίων που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συντήρηση της εγκατάστασης.

Στο Azovstal στη Μαριούπολη

Το δεύτερο σενάριο - μυστική χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μικρούς όγκους - εξετάστηκε από το ΝΑΤΟ στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal.
Αλλά η εντολή του Ανώτατου Διοικητή για μη εισβολή στο πλαίσιο της επιχείρησης μπλοκαρε σχέδια του Πενταγώνου, πρόσθεσε.
Το τρίτο, και το λιγότερο πιθανό σενάριο - η απροκάλυπτη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής στο πεδίο της μάχης - εξετάζεται για το Slavyansk και το Kramatorsk.

Χρήση drones

Πρόσθεσε επίσης ότι στις αρχές του 2022 η Ουκρανία αγόρασε περισσότερες από 50 συσκευές για τον ψεκασμό διαφόρων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων χημικών, από drones.
Σύμφωνα με τον Kirillov, στις 9 Μαρτίου 2022, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών βρήκαν τρία drones εξοπλισμένα με δοχεία 30 λίτρων και εξοπλισμό για ψεκασμό στο έδαφος της περιοχής Kherson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης