Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζικά τεστ για covid στο Πεκίνο – Φόβοι για επιβολή lockdown όπως στη Σαγκάη

Μαζικά τεστ για covid στο Πεκίνο – Φόβοι για επιβολή lockdown όπως στη Σαγκάη
Αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη έξαρση της πανδημίας από τον περασμένο Μάρτιο η Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Μαζικές εξετάσεις και τεστ για την covid αρχίζουν από σήμερα Τρίτη 27/4 στο Πεκίνο, όπου δεν αποκλείεται να επιβληθεί και εκεί ένα αυστηρό lockdown αντίστοιχο με αυτό στη Σαγκάη.
Πέρα όμως από τις ουρές προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για την covid, οι κάτοικοι του Πεκίνου έχουν σπεύσει τα τελευταία 24ωρα και στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να εξοπλιστούν με τρόφιμα και με άλλες προμήθειες, καθώς υπάρχει ολοένα και αυξανόμενη ανησυχία πως επίκειται η εφαρμογή πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
Ήδη οι αρχές έκλεισαν ορισμένα γυμναστήρια, θέατρα και τουριστικά αξιοθέατα καθώς άρχισαν να ελέγχονται οι κάτοικοι του Chaoyang, μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Πεκίνου.
Στο Πεκίνο, όπου έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα από την περασμένη εβδομάδαοι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους 12 συνοικιών από τις 16 να υποβληθούν αυτή την εβδομάδα σε τρία τεστ PCR ο καθένας τους.
Σημειώνεται πως το Πεκίνο ανακοίνωσε την Κυριακή 25/4, 33 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 32 ήταν συμπτωματικά, αριθμός αυξημένος από τα 19 που είχαν αναφερθεί το Σάββατο 24/4.

Πιο γρήγορα

Πάντως η απόφαση αυτή των αρχών του Πεκίνου να υποβάλλει σε μαζικά τεστ τον πληθυσμό της πόλης έρχεται πολύ πιο γρήγορα και σε αντίθεση με ότι συνέβη στη Σαγκάη όπου περίμεναν περίπου ένα μήνα από την έναρξη της έξαρσης των κρουσμάτων, προκειμένου να επιβληθεί lockdown.
Αν και το ξέσπασμα της πανδημίας τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σαγκάη είναι αρκετά πιο ήπιο σε σχέση με πολλές άλλες δυτικές πόλεις, εκτιμάται πως ένα lockdown στο Πεκίνο με αυτό που έχει επιβληθεί στη Σαγκάη, θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στην κινεζική οικονομία.
Ήδη η Σαγκάη βλέπει την οικονομία της να έχει επιβραδυνθεί το α’ τρίμηνο του 2022 λόγω της μειωμένης βιομηχανικής παραγωγής και της τοπικής κατανάλωσης.
Σημειώνεται ότι η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη από τον Μάρτιο με τη σοβαρότερη έξαρση της επιδημίας, αν και η βαρύτητα διαφέρει από επαρχία σε επαρχία.
Πάγια πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης, όπως άλλωστε έχει διαμηνύσει και ο πρόεδρος Xi Jinping είναι η στρατηγική των μηδέν κρουσμάτων, επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα και καραντίνες.

Τι συμβαίνει στη Σαγκάη

Στη Σαγκάη όπου παραμένει το lockdown από τις αρχές Απριλίου, οι κάτοικοι εξακολουθούν να διαμαρτύρονται πως δεν έχουν επαρκείς προμήθειες σε τρόφιμα.
Επιπλέον, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση των κέντρων καραντίνας όπου και μεταφέρονται οι πολίτες που διαπιστώνεται πως μολύνθηκαν.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 52 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 (ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα) και επιβεβαιώθηκαν κάπου 17.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, 1.661 με συμπτώματα και 15.319 ασυμπτωματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης